KOŠARKA

EKSKLUZIVNO | Džanan Musa nakon veličanstvene pobjede u Armeniji poslao poruku selektoru Vujoševiću i svim navijačima Bosne i Hercegovine

Piše: Almir SOKOLOVIĆ

20.8.2017

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš jučer okončanim pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bio je Džanan Musa.

Košarkaški “Zmajevi” slavili u Armeniji sa 83:66, a svi igrači su pobjedu posvetili selektoru Duletu Vujoševiću, koji je zbog zdravstvenih razloga napustio naš tim nakon pobjede u Slovačkoj.

Dragulj bh. Basketa, Džanan Musa, ponovo je briljirao u Jerevanu, okončavši meč sa 21 ubačenim poenom.


Korak po korak

Nakon završetka susreta za Avaz.ba, Musa je dao ekskluzivni intervju u kojem se još jednom osvrnuo na uspjeh našeg tima, selektora Vujoševića, ali in a budućnost ovog tima, koji je lišen usluga Jusufa Nurkića i Mirze Teletovića, uspio proći pretkvalifikacije.

Džanane, Bosna i Hercegovina nastavlja put u kvalifikacijama, kakav je osjećaj ponovo obradovati naciju velikim uspjehom?

- Odličan. Već je nekako postalo rutina. Ali napominjali smo da idemo korak po korak. Bit će tu i padova, ali i radosti. Zaslužujemo bezrezervnu podršku u oba slučaja, kaže Musa za Avaz.ba.

Sinoć ste poslali poruku selektoru Duletu Vujoševiću, s kojom ste još jednom osvojili srca navijača. Samo veliki igrači i ljudi mogu se u tim trenucima sjetiti bitnih osoba.

- On je u meni probudio sve ljudsko. Zaslužuje poštovanje. Sve vrijeme su mi njegovi savjeti i vjera u mene i tim bili u glavi.

Veliko mu hvala

Šta biste još poručili selektoru Vujoševiću?

- Da ima ogromnu podršku i da u svojoj borbi nije sam. Uz njega stoje njegovi momci. Veliko mu hvala za mjesec mukotrpnog rada.

Komentar utakmice protiv Armenije, sada kada su se slegle emocije. Šta je presudno bilo?

- Odbrana. Svi su bili na nivou. U početku nismo imali skok. Ali kad je “on” došao, stvari su se posložile. Čestitam momcima na borbenosti.

Izgleda da treba da se nađemo u teškoj situaciji da bismo pokazali pravi lice?

- Ma, ne… Jednostavno smo dobili vrhunskog stručnjaka na klupi. To je jedini razlog ovog rezultata. Imati trenera koji vas tjera da probate još jednom.


Kroz svih šest susreta bili ste naš najbolji igrač i strijelac, da li ste spremni da voditi BiH na putu do Kine, pa i u budućnosti?

- Sada se treba vratiti u realnost. Vidjet ćemo kako će teći naredni period. Sigurno da sam ja kao pojedinac, spreman preuzeti ulogu koju mi je selektor dao. I tu sam u službi ovog tima.

Koliko ove utakmice znače našem timu, s obzirom na to da imamo najmlađu ekipu u Evropi, vjerovatno i u svijetu?

- Sigurno da je veliki iskorak. Pogotovo za momke koji su prvi put izašli na veliku scenu. Želim im svima da nastave rasti i da imamo okosnicu i da sve što vrijedi skupimo u nacionalni tim.

Porodični odmor

Džanan poslije dolaska sutra u Sarajevu, da li će biti vremena za odmor?

- Samo do petka. Na porodičnom sam odmoru i priključujem se klubu (Cedevita, op. a.) na pripremama. Jedva čekam da se pridružim momcima.

Koju biste poruku navijačima uputili?

- Budite uz nacionalne timove svoje zemlje. Čuvaj te Bosnu i Hercegovinu. Trebamo slati lijepu sliku o našoj domovini u svijet. Hvala Vam na podršci.

"Trica" s parkinga


Musa je briljirao protiv Armenije. U Skenderiji im je ubacio 28 poena, sinoć 21. U narednom vidu smo izdvojili sve Musine poene, od kojih ih svakako izdvaja "trica" s početka susreta, kada je Musa "s parkinga" rešetao koš domaćina, uz faul.

Uostalom, pogledajte sve Musine koševe iz Jerevana: 

Uživajte!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.