KOŠARKA

Šćepanović: Crna Gora može da savlada Latviju, odbrana je bitna

Šćepanović: Očekuje zanimljivu utakmicu

Avaz.ba

8.9.2017

Legendarni košarkaški as Vlado Šćepanović u razgovoru za Sport klub komentirao je šanse reprezentacije Crne Gore u meču osmine finala Eurobasketa protiv Latvije.

Šćepanović je kazao da Crna Gora može da savlada Latvijce. Dodao je da je šansa Crne Gore u pozicionoj igri, uz naglasak na odbranu.

- Latvija je pokazala igru na vrhunskom nivou u grupnoj fazi. Latvijci igraju modernu košarku, sa mnogo trčanja, tranzicije, lakih poena iz kontranapada i standardno sa mnogo šuteva za tri poena. Jednostavno, teško je postaviti taktiku i odbranu protiv tima od kojeg ne znate odakle prijeti opasnost. Ipak, Crna Gora može da dobije Latviju. Odbrana mora da bude disciplinovana, čvrsta, agresivna na ivici faula - rekao je Šćepanović za Sport Klub. 

Potencirao je Šćepanović prednosti Tanjevićevog tima u odnosnu na Latviju.

Crna Gora ima prednost na centarskim pozicijima i to mora da iskoristi. Prednost Crne Gore može da bude činjenica da su plasmanom u osminu finala ostvarili sjajan rezultat, kao i pozitvna hemija koja vlada u timu i koja se jasno vidi na terenu - naveo je Šćepanović. 

Meč Crne Gore i Latvije počinje u nedjelju u 11.30 sati, a pobjednik će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Slovenija - Ukrajina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.