KOŠARKA

Džanan Musa za Avaz.ba komentira polufinale Eurobasketa: Evo koga jedan od najboljih mladih igrača Evrope vidi u finalu

Piše: A. SOKOLOVIĆ

14.9.2017

Jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope, Džanan Musa, ujedno i reprezentativac Bosne i Hercegovine, i vjerujemo budući NBA star, za Avaz.ba komentirao je oba polufinalna susreta na Eurobasketu, koji su na rasporedu večeras (Španija - Slovenija, 20.30 sati) i sutra (Rusija - Srbija, 20.30 sati).

Veoma dobro prvenstvo. Jako kvalitetni igrači. Moja žal ostaje što Hrvatska na čelu sa Bogdanovićem i Šarićem nije izborila plasman u polufinalu. Definitivno zaslužuju da budu tu. Međutim, jako puno je utakmica i jedan loš dan vam može okrenuti priču. Siguran sam da na narednom takmičenju napraviti iskorak - kaže Musa.  

Španija - Slovenija:

- Možda i zanimljiviji duel od prvog polufinala. Španija veoma moćna na prvenstvu, kao i Slovenija. Iskreno volio bih da Slovenija pobijedi. Igraju jako lijepu košarku i polako prave smjenu generacije, kao i mi. Veliki uspjeh već imaju u rukama i želim im sreću večeras.

Srbija - Rusija: 

Veoma dobra utakmica. Naš prvi protivnik u kvalifikacijama za SP, Rusija, ima veoma dobar tim. Međutim, tradicionalno Srbija je favorit. Imaju kult reprezentacije i mislim da će to presuditi u ovoj utakmici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.