KOŠARKA

U Republici Srpskoj bijesni na Gorana Dragića, ovo su reakcije na njegovu izjavu

Avaz.ba

18.9.2017

Kapiten Slovenije Goran Dragić ne zaboravlja korijene, ali je njegova dominacija protiv Srbije izazvala veliki revolt u bh. entitetu Republika Srpska.

Dragić je u finalu Eurobasketa odigrao NBA partiju protiv Srbije, sa 35 poena donio je zlato svojoj selekciji, nakon  čega je dao i zanimljivu izjavu.

On je rekao da bi rado odnio zlato u Republiku Srpsku, pošto je poznato da mu je očevo porijeklo iz manjeg sela Majdan kod Šekovića, prenosi Telegraf.rs. 

Ipak, mnogi su bili revoltirani zbog toga što je Dragić donio historijsko zlato svojoj zemlji protiv Srbije.

Ovo su neki od komentara: 

Moj Dragiću! Krila imaš, mozga nemaš!!! E, možeš misliti, kako li ti je samo ponosan i otac što te je vaspitao i očeva familija i sve živo i neživo u RS! 

- Gospodine Dragiću izvrstan ste košarkaš. Ali ne razumijem zašto biste nosili zlatnu medalju u Republiku Srpsku? Kome?

- Ama ljudi, pamet u glavu... Tip je osvojio medalju za drugu zemlju boreći se protiv nas i nama zabio najviše koševa? A mi još da ga slavimo? Putuj igumane, daleko ti lijepa kuća, da te naše oči više ne vide!!! Slikaj se za tvoju deželu! I čekaj, doći će i naši prvotimci, koji su sada izostali.

- Dušo prodana Dragiću!

- Nemamo mi iz Republike Srpske ništa sa tvojim zlatom. Nosi ga tamo gdje igraš i pripadaš. Niko te ovdje sa oduševljenjem neće dočekati. Mi slavimo srebro naše Srbije!!!

- Bolje da ne dolaziš, nisi poželjan!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.