KOŠARKA

ABA liga počinje, a hrvatski klubovi u blokadi

Avaz.ba

27.9.2017

Na 48 sati prije početka takmičarske 2017/18, dva značajna hrvatska kluba vode bitke van terena. Naravno - finansijske, zbog dugova prema bivših zaposlenima.

KK Cibona i KK Zadar i dalje su pod blokadom FIBA-e, a do početka ABA lige ostala su još dva dana. Zadrani imaju dan više za rješavanje svojih blokada, kojih je bilo pet, a spale su na tri, dok Cibona cijelo ljeto ima problem sa blokadom koja je i dalje neriješena, a prvi susret očekuje Cibone u nedjelju - piše portal "basketball.hr" 

U istom članku objašnjeno je da će Zadar, ako ne izmiri dug, ovog vikenda igrati bez dvojice novajlija - Amerikanca Prestona Nulsa) i Filipa Kraljevića, dok trener Cibone Slobodan Subotić ne bi mogao da računa na Dominika Gilberta, Melvina Klivlenda i Lengstona Hala.

Ovdje više ne govorimo o nedostatku novca i uplati, već o koordinaciji, odnosno usklađivanju tečajnih lista. Vjerujemo da će do prvog kola sve biti na svom mjestu, jer uistinu je riječ o detaljima o kojima smo i danas razgovarali sa FIBA-om - rekao je direktor Zadra Željko Žilavec.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.