KOŠARKA

NBA pripremne utakmice: Odlična partija Nurkića u porazu Portlanda

Twitter

Piše: S.Me.

4.10.2017

U sklopu pripremnih utakmica koje se igraju ovih dana pred početak nove NBA sezone, sinoć je naš reprezentativac Jusuf Nurkić nastupio za svoj tim Portland Trejl Blejzerse (Portland Trail Blazers), koji su nažalost poraženi rezultatom 112:114 (32:24, 31:22, 22:27, 27:41).

Nurkić je imao zapaženu ulogu u utakmici za Portland sa ubačenih 16 poena, u Moda Centru, u kojem je vladala izvrsna atmosfera koju su pripremili domaći navijači.

Portland je sjajno ušao u utakmicu i već u prvoj četvrtini su napravili dobar rezultat od 32:24, i tako sa osam poena razlike su ušli u drugu četvrtinu. Domaćini su i u nastavku nastavili sa brzom igrom u napadu i naprosto su punili koš Feniksa Sansa (Phoenix Suns).

Na poluvrijeme utakmice se otišlo sa čak 17 poena razlike za Portland, gdje se, po svemu sudeći, moglo naslutiti da će ovo biti ubjedljiva njihova pobjeda.

No, Feniksi nisu tako mislili u nastavku utakmice pa su pripremili pravi spektakl na parketu Moda Centra. Već u trećoj četvrtini nagovještavaju svojom dobrom igrom da bi kraj susreta mogao ipak biti zanimljiv. Zatim će Sansi učiniti nešto zbog čega se i gleda NBA liga, i tako sa čak 41 poen u posljednjoj četvrtini i u uzbudljivoj završnici preokreću meč u svoju korist i dolaze do pobjede od dva poena razlike ukupnim rezultatom 112:114.

Naš košarkaš na parketu je proveo 16 minuta i ubacio 16 poena, te zabilježio tri skoka i jednu asistenciju za svoj poraženi tim u ovome duelu.

Bolji od Nurkića u ekipi Portlanda bili su Lilard (Lillard) i Svenigan (Swanigan) koji su postigli po 18 poena.

Najbolji u redovima Sansa bio je Voren (Warren) s 24 ubačena poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.