KOŠARKA

Portland rasturio Finiks uz Nurkićev dabl-dabl učinak

AFP

Piše: S.Me.

19.10.2017

Počela je nova sezona NBA. Ekipa Portlanda na gostujućem parketu sjajno je otvorila novu sezonu NBA rasturivši ekipu Finiks sa nevjerovatnih 48 poena razlike rezultatom 124:76 uz 11 postignutih poena Jusufa Nurkića i njegov prvi ovosezonski dabl-dabl učinkom.

Trejlblejzersi su odlučno ušli u ovaj meč i nagovjestili domaćinima već u prvoj četvrtini da žele pobjedu koju su dobili sa 29:21. Potom su u drugoj četvrtini nastavili još većim tempom i prednost nakon prvog poluvremena je iznosila velikih 25 poena razlike. Pitanje pobjednika je već tada bilo skorom riješeno, ali pošto je ovo NBA, nismo baš odmah željeli Finiks otpisati tek nakon prvog poluvremena.

U trećoj četvrtini Portland je u potpunosti dokrajčio Sanse sa nevjerovatnih 38 ubačenih poena i tada smo sa sigurnošću mogli reći da će ovo biti potpuni debakl domaćih i jedna od najvećih gostujućih pobjeda Portlanda u njihovoj historiji.

Na kraju utakmice prednost je povećana na nevjerovatnih 48 poena razlike na veliki zadovoljstvo navijača i igrača gostujućeg tima.

Jusuf Nurkić na terenu je proveo 23 minute, a za to vrijeme ubacio je 11 poena kojima je dodao i 11 skokova te je već u prvom meču najavio odličnu sezonu. 

U nastavku pogledajte cijeli sažetak susreta, kao i lični učinak Jusufa Nurkića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.