KOŠARKA

Žalgiris na krilima Micića šokirao Barcelonu

Piše: S.Me.

24.10.2017

Treće kolo košarkaške Eurolige donijelo je duel Barcelone i Želgirisa u kojem su gosti odnijeli veliku pobjedu. Utakmica je završila rezultatom 75:81 (21:24, 18:21, 15:17, 21:19). 

Igrač utakmice je bio Vasilije Micić iz Žalgirisa, sa 20. poena i osam asistencija.

Obje ekipe su zabilježile poraze u prošlom kolu. Žalgiris je igrao u gostima kod Himkija i izgubio rezultatom 85:77, dok je Barcelona gostovala u Beogradu i izgubila od Crvene Zvezde 90:82.

Zbog svega pomenutog očekivao se veoma uzbudljiv meč, jer su obje ekipe trebale pobjedu kako ne bi ušle u gubitnički niz. 

Prva četvrtina je bila jako ofanzivna sa obje strane i u njoj smo vidjeli i najviše poena a dobili su je gosti iz Kaunasa sa rezultatom 24:21. U drugu četvrtini gosti takođe ulaze dobro i održavaju već stečenu prednost koja do poluvremena raste na šest poena razlike 45:39.

Drugo poluvrijeme domaćini morali su igrati bolje, ali njihova igra na parketu to baš i nije pokazivalo, jer su gosti igrali dobru odbranu i spriječavali sve pokušaje domaćina da se uključe u ovu utakmicu. Može se reći da je treća četvrtina bila podjednaka i da su gosti bili bolji za samo dva poena.

Zadnja četvrtina pokazuje svu nemoć Barcelone koja ne uspijeva da stigne rezultatski zaostatak i napravi neizvjesnost na utakmici. Domaćini ipak nisu uspjeli, pa su tako sjajni gosti iz ovoga susreta odnijeli veliku pobjedu.

Žalgiris se ovom pobjedom priključio gornjem dijelu tabele sa ukupno dvije pobjede i jednim porazom, dok Barcelona ima suprotan omjer sa dva poraza i jednom pobjedom i već su u donjem dijelu tabele.

Najbolji pojedinci ovoga susreta, kod domaćina je bio Adam Hanga sa 19. poena, a kod gostiju Vasilije Micić sa 20. poena i osam asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.