KOŠARKA

Crvena zvezda u sjajnom meču pobijedila Makabi Tel Aviv

Twitter

Piše: S.Me.

26.10.2017

Crvena zvezda u četvrtom kolu Eurolige ugostila je u beogradskoj Areni ekipu Makabija iz Tel Aviva. 

U sjajnom meču, uz mnogo preokreta domaćini su došli do pobjede rezultatom 87:84 (19:24, 20:25, 23:12, 25:23) na krilima sjajnog Tejlora Ročesti  (Taylor Rochestie) i njegova 22 poena.

Zvezda je u prethodnom kolu izgubila od sjajnog Himkija u gostima 85:78, dok su u Beogradu dobili Barcelonu u jednoj sjajnoj utakmici rezultatom 90:82. Večerašnji gosti su u posljednjoj utakmici izgubili od Olimpijakosa kući u dramatičnom susretu za svega jedan poen razlike 68:69, s tim su prekinuli niz od dvije uzastopne utakmice sa otvaranja nove sezone Eurolige.

Makabi je sjajno otvorio utakmicu i na samom početku stavio stvari na svoje mjesto. Gosti su već u prvoj četvrtini imali osjetnu prednost. Istim ritmom ulaze i u drugu četvrtinu. Sjajni Tomas Dešon (Thomas Deshaun) pravi razliku na parketu i sa ubačenih 14 poena, dovodi svoj tim na deset poena razlike nakon prvog poluvremena, kojeg je Makabi dobio rezultatom 49:39.

Crvena zvezda u treću četvrtinu ulazi sa osjetnim zaostatkom. 

Domaća publika, kao i uvijek ispunila je Arenu. Svojim navijanjem dala je podršku svom timu kako bi u nastavku utakmice pružili bolju partiju i sustigli vodstvo Makabija. Uz vjetar u leđa od strane domaće publike, Crvena zvezda pravi sjajnu seriju i u prvih pet minuta drugog poluvremena stiže na svega dva poena zaostatka. Domaćini nastavljaju sjajnu igru i do kraja treće četvrtine preokreću rezultat koji je tada na semaforu glasio 62:61.

Zadnja četvrtina furiozno kreće sa obje strane. Oba tima igraju ofanzivno i postižu poen za poenom. Sjajna završnica meča ipak pripada domaćinu. Crvena zvezda dolazi do pobjede i velikog slavlja domaćih navijača rezultatom 87:84.

U domaćem timu najbolji je bio Tejlor Ročesti  sa ubačenih 22 poena i pet asistencija. Najbolji pojedinac u gostujućem timu bio je Tomas Dešon sa ubačenih 28. poena.

Napomenimo, još  jedan susret koji je večeras počeo u isto vrijeme završen je pobjedom Reala, koji je igrao u Kaunasu protiv Žalgirisa rezultatom 87:66.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.