KOŠARKA

Bosna na novom iskušenju u Mostaru

Avaz.ba

27.10.2017

U derbiju trećeg kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše, mostarski Zrinjski u subotu će ugostiti ekipu sarajevskog Bosna-Royala (19 sati).

- Evo, malo vremena prošlo je od zadnjeg gostovanja Bosne u Mostaru. Očekujemo kao i prošli put, zanimljiv i čvrst meč, neizvjestan. Nadam se također da će završiti istim ishodom kao i nedavna utakmica u sklopu drugog kola ABA Lige 2. Znamo tko nam dolazi u goste, jedna od najboljih ekipa našeg prvenstva. 

Probat ćemo iskoristiti njihov umor i pokušati doći do omjera 3-0. Ova utakmica nam je sada ipak važnija nego ona u ABA ligi 2 jer naglasak stavljamo na domaće prvenstvo, kroz koje ćemo i iduće sezone tražiti plasman u ABA ligu ili možda neko drugo evropsko natjecanje - rekao je Vedran Odak, izvršni direktor Zrinjskog.

U redovima Mostaraca nastupit će i bivši krilni igrač Bosne Ali Demić.

- Mislim da utakmica neće biti ista kao ona nedavna iz ABA Lige 2. Oni polako pronalaze ritam, pronalaze se i polako izlaze iz krize u koju su zapali pri samom početku natjecanja. Neće nas zavarati njihov eventualni umor, sjajna je to ekipa s puno odličnih pojedinaca i morat ćemo se dobro oznojiti da ih dobijemo i ovaj put. 

Što se mene tiče, povreda je sanirana. Imao sam popratnih problema, ali to je sve stvar prošlosti, potpuno sam spreman kako za Bosnu, tako i za naredne treninge i utakmice - rekao je Demić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.