KOŠARKA

Crvena zvezda slavila u derbiju, Bjelica nezaustavljiv protiv Partizana

Piše: R.Be.

6.11.2017

Košarkaši Crvene zvezde slavili su večeras u gradskom derbiju protiv Partizana  100:84 (26:21; 27:21;21:21;26:21), u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Bio je to okršaj beogradskih vječitih rivala u 7. kolu ovosezonske ABA lige. 

Meč viner bez dileme je Milko Bjelica, koji je uz najviše postignutih poena, odigrao najbolje kada je Partizan pokušavao dostići Zvezdinu prednost tokom treće četvrtine.

Zvezda je od prve minute držala rezultatsku prednost, koja je u prvom poluvremenu najviše iznosila 12 poena. 

Trojkom u prvom napadu crveno-bijeli su najavili nezaustavljivu šutersku večer.

Partizan također nije imao loše šutersko veče, ali je Zvezdina odbrana bila mnogo bolja, što je otvaralo više prostora napadačima.  

Crno-bijeli su najbolje ponudili u trećoj četvrtini, te su konstantno uspjevali približiti se na šest poena razlike. Ipak, kvalitetniji šuterski rodster i euroligaško iskustvo Zvezdinih košarkaša dalo im je sigurnost u najvažnijim trenutcima meča.

Zvezda je bolje otvorila četvrtu dionicu i meč je bio izgubljen za Partizan. Prednost je polako rasla, a Zvezdina odbrana nije popuštala.

Bjelica je ubacio 29 poena uz nevjerovatnih 83 posto šuta.Tejlor Ročesti (Taylor Rochestie) je ubacio 14 poena, a Džejms Feldin (James Feldeine) 15 poena. 

U timu Partizana bolji od ostalih bio je Novica Veličković s 18 poena.

Zvezda se večerašnjom pobjedom probila na drugo mjesto ABA lige s omjerom 5:2, dok je Partizan 5. s omjerom 4:3. 


Partizan je u nekadašnjem "Pioniru" bodrio i Bastijan Švajnštajger (Bastian Schweinsteiger), nekadašnji njemački reprezentativac u fudbalu i suprug srbijanske teniserke Ane Ivanović. Njemačkom asu uručena je i majica s oznakom Partizana i njegovim likom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.