KOŠARKA

Lojo: Ako ne podlegnemo pritisku možemo pobijediti Crnu Goru

Fena

13.11.2017

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine za dva dana će igrati drugi meč kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. godine protiv selekcije Crne Gore. 

U prvom meču kvalifikacija BiH je ovog vikenda u Sarajevu savladala reprezentaciju Slovačke sa 79:67, a selektor Goran Lojo zadovoljan je onim što su njegove igračice prikazale.

- U prvih desetak minuta utakmice protiv Slovačke prikazali smo dosta nervoze, vjerovatno zbog sjajne atmosfere u dvorani, ali nakon toga smo odigrali na pravi način, pokazali energiju i požrtvovanost, što nam je u konačnici donijelo pobjedu. Nama je bio cilj da ostvarimo jednu pobjedu u prva dva kola i uspjeli smo u tome - rekao je Lojo.

Kako bi se dobro pripremile za taj susret, najbolje košarkašice BiH večeras će otputovati u Crnu Goru, gdje ih očekuje teško gostovanje protiv iskusne selekcije koja u svom sastavu ima nekoliko renomiranih košarkašica, a koja je u prvom kolu savladala Island s 84:62.

- Idemo u Crnu Goru da pružimo maksimum. Ako ne podlegnemo pritisku postoji šansa da se ostvari pozitivan rezultat. Osjeti se umor nakon teškog meča protiv Slovačke, ali nadamo se da ćemo do utakmice uspjeti oporaviti ekipu, pogotovo igračice koje su igrale više od 30 minuta. Ako damo maksimum, ništa nije nemoguće - rekao je Lojo.

Dodaje da je rano prognozirati rasplet ili favorita u grupi, te da je najbitnije da BiH ostvari sve domaće pobjede uz eventualno jednu ili dvije pobjede u gostima, što bi najvjerovatnije bh. selekciji donijelo plasman na EP.

Utakmica 2. kola kvalifikacija za EP između Crne Gore i BiH će biti odigrana u Podgorici u srijedu, 15. novembra u 19.00 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.