KOŠARKA

Gordić: Moramo se što bolje uigrati za kratak period

Fena

22.11.2017

Muška košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Rusije 24. novembra u Sarajevu otvara kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Pod vodstvom selektora Duška Vujoševića najbolji bh. košarkaši u ponedjeljak su se u glavnom gradu BiH okupili, a sinoć obavili drugi trening uoči meča s Rusima.  Nemanja Gordić, jedan od najiskusnijih reprezentativaca BiH, vratio se u ekipu nakon što je propustio pretkvalifikacije odigrane ljetos. Mišljenja je da je teško napraviti mnogo za kratak period priprema, ali navodi da isti problem imaju i druge ekipe. 

- Moramo se truditi da primimo što više informacija u ovih nekoliko dana. Teško da možemo očekivati neku tečnu igru jer nema tu mnogo vremena za uigravanje. Nas nekolicina nije bila prisutna ljetos kod trenera Duška Vujoševića ali trudimo se da sve pohvatamo u hodu - poručuje Gordić.

Smatra da Rusi imaju mane, ali i to da on i njegovi saigrači trebaju gledati prvenstveno da se što bolje uigraju.

- Kvalitetni su, nema tu mnogo priče i morat ćemo odigrati stvarno dobro kako bismo imali šansu za povoljan rezultat - zaključio je Gordić.

Njegov reprezentativni kolega Milan Milošević ističe da je atmosfera među igračima sjajna i radna.

- Mi stariji smo zbog povreda preskočili ovo ljeto i trebalo bi da se brzo uklopimo. Radimo koliko možemo da se spremimo za Ruse. Četvrti su bili u Evropi i sjajni su, ali ćemo sigurno na domaćem terenu odigrati dobru utakmicu a vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno, nadam se za pobjedu - rekao je Milošević.

Susret BiH - Rusije igrat će se u petak u dvorani "Mirza Delibašić KSC Skenderija" od 18.45 sati. Tri dana kasnije bh. košarkaši idu u goste selekciji Francuske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.