KOŠARKA

{UŽIVO:} Francuska - Bosna i Hercegovina 84:65

AFP

Piše: N. Kr.

27.11.2017

KRAJ UTAKMICE. Francuska je savlada Bosnu i Hercegovinu rezultatom 84:65.

35' | Francuska pet minuta prije kraja utakmice ima prednost 72:58. Domaći su ipak mnogo bolja ekipa u ovom trenutku.

30' | Kraj treće četvrtine! Francuska je mnogo bolje zaigrala na početku drugog dijela i ima zasluženu prednost (61:49). Ostaje deset minuta nade za preokret.

25' | Nakon pet minuta igre u trećem periodu loše izdanje naše reprezentacije. Postigli smo samo šest poena preko Atića i Gordića dok su Francuzi koristili naše greške i otišli na plus sedam. Moramo zaigrati mnogo bolje ukoliko želimo doći do pobjede u Ruenu.

20' | Kraj prvog poluvremena! Nakon dvadeset minuta igre Francuska vodi protiv Bosne i Hercegovine 39:34. Naši košarkaši su zaigrali mnogo bolje u drugom periodu za razliku od prvog te se ravnopravno nose sa "Trikolorima". Najefikasniji u našoj ekipi je Nemanja Gordić s 11 poena dok je u ekipi Francuske Labejrie najbolji s devet poena.


Također, ne treba zanemariti činjenicu da naša reprezentacija ima čak devet izgubljenih lopti.

Pogledajte i foto galeriju nakon prvog poluvremena:

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

15' | Nakon pet minuta nastavka igre u drugom periodu Francuska i dalje ima prednost nad našom reprezentacijom (28:26 ). Naši košarkaši su bolje otvorili drugi period igre za razliku od prvog. Nekoliko dobrih odbrana i tri vezane trojke vratile su naše reprezentativce u rezultatski regal.

10' | Kraj prve četvrtine! Francuska vodi protiv Bosne i Hercegovine 19:12. Naša ekipa igra solidno, ali realizacija nije na zadovoljavajućem nivou. Također, dosta otvorenih šuteva nije iskorišteno dok s druge strane Francuska svoje napade rutinski završava. Za sada, najbitnije je da naša reprezentacije nije u prevelikom zaostatku i da drži priključak za Francuskom.

Najefikasniji nakon prvog perioda u našoj selekciji je Stipanović sa šest poena. Na drugoj strani, Labejri (Labeyrie) također ima šest poena.

5' | Nakon pet minuta igre rezultat je 11:4 u korist Francuske. Hrabar početak naše selekcije, ali Francuzi pokazuju da su jača ekipa.

20:45 | Utakmica je počela, sretno Zmajevi! Početna petorka naše ekipe je Musa-Gordić-Kikanović-Vrabac-Stipanović.

20:38 | U toku je izvođenje himni.


Košarkaški Zmajevi za nešto više od 15 minuta igrat će utakmicu drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci protiv selekcije Francuske.

Naše košarkaše očekuje težak zadatak u francuskom Ruenu s obzirom da su domaći košarkaši veliki favoriti uoči ove utakmice, ali i reprezentacije Rusije bila je favorit protiv naše reprezentacije pa su košarkaši Duška Vujoševića odigrali sjajan meč i upisali pobjedu.

Kada su u pitanju međusobni dueli Bosne i Hercegovine i Francuske, ovde dvije selekcije odigrale su dva susreta, a u oba susreta su slavili Francuzi. Prvi meč je bio prije šest godina u prijateljskoj utakmici, a Francuska je slavila s 85:60. Drugi međusobni duel odigran je prije dvije godine na Evropskom prvenstvu kada su „Trikolori“ slavili s 81:54.

Podsjećamo, naši košarkaši su prije tri dana u Skenderiji slavili veliku pobjedu protiv Rusije (81:76).

Također, danas su u okviru naše kvalifikacijske grupe koplja ukrstili Rusija i Belgija a ruski košarkaši su upisali pobjedu rezultatom 76:69.

Pogledajte stanje na tabeli:


Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.