KOŠARKA

Bosna Royal porazom od francuskog La Portela okončala učešće u FIBA Europe kupu

Fena

5.12.2017

Košarkaši sarajevske Bosne Royal porazom od francuskog ESSM Le Portela okončali su nastup u ovoj sezoni FIBA Europe kupa.

Francuski tim slavio je u dvorani 1 Centra Skenderija s 86:66, a Bosni Royal bio je to šesti poraz u isto toliko odigranih susreta u okviru ovog takmičenja. 

Od prvog minuta meča Francuzi su pokazali da sarajevski kolektiv nema šta tražiti protiv mnogo kvalitetnijeg protivnika. Nakon prvih deset minuta utakmice gosti su otišli na 22 poena razlike (31:9) i tada se vidjelo da će Bosna Royal ponovo upisati visok poraz.

Drugu četvrtinu Bosna otvara trojkom Bradforda, a domaći sastav u ovom periodu utakmice igrao je dosta bolje ponajviše zahvaljujući rapoloženom Drašku Kneževiću koji je u prvom poluvremenu postigao 14 poena.

Bosna je taj period igre dobila s 26:22, ali gosti su na poluvrijeme otišli s 18 poena prednosti (53:35).

Treća četvrtina ponovo je donijela bolju igru predstavnika BiH, a razigrali su se Bradford i Miković, koji svojim poenima dodatno smanjuju prednost Francuza. Bosna je treću četvrtinu dobila s 20:13 i ušla u posljednji period igre s realnim šansama za preokret.

Međutim u posljednjem periodu utakmice košarkaši Le Portela su ponovo zaigrali jaku odbranu koja je rezultirala padom u igri Bosne Royal a kasnije i uvjerljivim porazom viceprvaka BiH rezultatom 86:66.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Carter i Mangin s po 14 poena, dok se u timu Bosne Royal istaknuo Knežević s 19 poena.

Bosna Royal je završila nastup u Europe kupu na četvrtom mjestu grupe 1, dok je ESSM Le Portel prvi i nastavit će takmičenje u drugoj rundi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.