KOŠARKA

Igračko rasulo u KK Bosna-Royal

Piše: E. J.

11.12.2017

Košarkaši klub Bosna-Royal večeras je trebao krenuti na put u Ohrid, na gostovanje istoimenom domaćinu u susretu devetog kola regionalne ABA 2 lige, koji je zakazan za srijedu. 

Međutim, prema našim saznanjima, odlazak "Studenata" u Makedoniju je pod velikim znakom pitanja, vjerovatno se neće niti desiti, jer Bosna u ovom momentu ne može sakupiti igrača niti normalni trening, a kamoli takmičarski susret.

Naime, zbog dramatične finansijske situacije klub su praktično napustili svi vodeći košarkaši - Goran Ikonić, Draško Knežević, Milija Miković, Miroslav Pašajlić, Aleksandar Radukić i Maksim Šturanović.

Da li su se neki od igrača spremni vratiti ukoliko se stanje poboljša, za sada nije poznato. Nedavno je otišao i Amerikanac Stefon Bler (Stephon Blair), s kojim je Bosna imala privremeni angažman, pa je klub ostao sa samo osam registriranih igrača.

I stručni štab se prorijedio, jer je od trojice trenera u klubu ostao samo šef struke Aleksadar Damjanović. Iz Bosne su navodno zatražili novi termin odigravanja susreta sa Ohridom, do kada će se klub pokušati kondsolidirati, ako je to uopće više i moguće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.