KOŠARKA

Kulminira kriza u redovima "Studenata", ekipa nije igrala u Ohridu: Bosnine igre bez granica

Igrači Bosne jučer na klupi umjesto na terenu ( M. Kadrić)

Piše: E. J.

14.12.2017

Košarkaši Bosne stupili su u februaru 2014. u štrajk, prisilivši klupsko rukovodstvo, koje je već ranije potpuno diglo ruke od ekipe, da odstupi. 

Takav potez prvotimaca "Studenata" bio je izazvan željom da se stvori ambijent u kojem se nešto slično više neće ponoviti.

Bez odgovora

No, historija se ponavlja. 

Nagomilani problemi, koji ponovno pritišću bivšeg prvaka Evrope, odnosno KK Bosna-Royal, doveli su do toga da, umjesto da igraju meč Druge ABA lige u makedonskom Ohridu, sarajevski "Studenti" drže pres-konferenciju u dvorani Skenderija!

- Ovo je kulminacija problema, a ne želim da se odgovornost prebacuje na ove momke, niti na onih sedam koji su otišli, niti na ovih osam koji su još tu.

Kad su u klubu bili u stanju bez pozdrava pustiti vrhunsku osobu i igrača, kakav je kapiten Goran Ikonić, bilo mi je jasno šta se sprema - kaže trener Aleksandar Dajmanović.

Nakon Ikonića, redom su odlazili praktično svi ostali glavni igrači (Milija Miković, Miroslav Pašajlić, Aleksandar Radukić, Draško Knežević, Maksim Šturanović...).

- Obavještavao sam direktora o odlasku igrača, ali to je ostalo bez odgovora i reakcije - dodaje Damjanović, objašnjavajući da je, zbog činjenice da je ekipa ostala na samo osam prvotimaca, tražio od uprave da odgodi gostovanje u Makedoniji.

Veća bruka

- Veća bruka bi bila da se pojavimo sa osam igrača nego da se ne pojavimo. Na kraju, od nas je zatraženo da u ponoć krenemo na put od 15 sati, što znači da bismo iz autubusa izašli na teren.

To je za mene totalno glupost, ali i na to bismo pristali. Napravili smo sastanak i odlučili da ćemo putovati ukoliko predsjednik i direktor kluba (Sead i Damir Krupalija, op. a.) podnesu ostavke i donesu po jednu plaću, koja se, između ostalih, duguje ekipi - kaže Damjanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.