KOŠARKA

U Tuzli promovirana knjiga o slavnoj košarkašici Razi Mujanović

Avaz.ba

29.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

„Ništa nije oduzeto, a ni dodano. Navedeno je baš onako kako se sve odvijalo tokom moje duge košarkaške karijere. Drago mi je da je knjigu pisao čovjek koji je od samih početaka moje karijere bio tu i koji poznaje kompletan moj sportski put“, izjavila je slavna košarkašica Raza Mujanović na večerašnjoj promociji monografije „Raza – stanovnik Kuće slavnih“ novinara Ekrema Avdića. 

U Kristalnoj dvorani hotela „Tuzla“ okupio se veliki broj prijatelja, bivših suigračica i poštovalaca košarkašice koja je krajem septembra ove godine primljena u FIBA-inu Kuću slavnih. Osim ostalih, došle su i njene suigračice iz vremena kada je Jedinstvo Aida osvojilo titulu evropskog prvaka, Mara Lakić – Brčaninović i Stojanka Došić – Zoljić, te bivši selektor ženske reprezentacije BiH Alija Biberović.

Mujanovićeva je istaknula kako se nada da će u dogledno vrijeme neka mlada košarkašica iz BiH poći njenim stopama slave, ali i putem velikih odricanja, u čemu će i sama pomoći onoliko koliko joj odgovorni u društvu i košarkaškom sportu dozvole.

O knjizi, odnosno, o Razi Mujanović kao svjetskoj igračici, govorili su prvi načelnik Tuzle Selim Bešlagić, novinar Miroslav Petrović, te autor Ekrem Avdić.

- Razu poznajem od rođenja, a sa 14 godina sam je doveo u KK Jedinstvo Aidu. Njena karijera trajala je 27 godina i teško da će to neko ponoviti. Tri puta je proglašavana najboljom košarkašicom Evrope, okitila se srebrenom olimpijskom i medaljom sa svjetskog prvenstva. Ima četiri evropske titule, te trofeje sa 15 nacionalnih prvenstava. Igrala je u Italiji, Španiji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Brazilu i Sjedinjenim Američkim Državama – kazao je Avdić.

Dugo poslije završetka promocije Raza Mujanović je strpljivo potpisivala knjige koje su kupili njeni poštovaoci.

Monografija „Raza – stanovnik Kuće slavnih“ štampana je na bosanskom i engleskom jeziku u tiražu od 1.000 primjeraka, a promocije će biti održane u Sarajevu, Zagrebu, te drugim gradovima u BiH i inozemstvu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.