KOŠARKA

Veliki košarkaški klubovi iz regije na turniru u Jajcu

Detalj s prošlogodišnjeg turnira

Piše: E.Crnkić

22.1.2018

Međunarodni kup kraljevskog grada naziv je košarkaškog turnira za dječake rođene 2004. godine i mlađe koji će se od 16. do 18. februara treću godinu zaredom, održati u Jajcu.

Organizator kupa je KK „Vodopad", a pokrovitelj Općina Jajce, koja obilježava 622. godinu od prvog pisanog pomena kraljevskog grada

-Turnir već polagano postaje jedna lijepa tradicija u našem gradu i događaj koji privlači veliku pažnju publike ne samo u Jajcu već i šire. Naš cilj je bio podariti jedan košarkaški turnir u povodu dana Općine Jajce i to događaj koji će biti regionalnog karaktera, a evo već ove godine imamo učesnike iz Evrope - govori nam Denis Zjajo, predsjednik KK „Vodopad“ i organizator turnira.

Turnir donosi velika košarkaška imena s naših prostora i regije.

-Kroz tri dana utakmica, želimo Jajcu i građanima ponuditi kvalitetnu omladinsku košarku. Turnir po imenima koja dolaze se već svrstava u jedan od najkvalitetnijih u BiH. Imamo priliku vidjeti najtalentovanije dječake iz 6 različitih zemalja koje ćemo sasvim sigurno kroz narednih par godina gledati u najboljim klubovima ne samo Evrope već i NBA lige - istakao je Zjajo.

Dvostruku titulu brani prvak BIH, ekipa OKK Spars Sarajevo, a ove godine će imati itekako težak zadatak ako žele da zadrže primat na jednom od najboljih i najjačih turnira u BiH, ali i šire.

-Prije svega želimo pružiti priliku našoj djeci da osjete kako je igrati i takmičiti se s najboljim klubovima regiona kakav je Partizan, Cedevita, Spars, Budućnost, Šibenik , što će svakako predstavljati veliku stvar za sve nas - naglašava on.

Turnir će se igrati u Gradskoj dvorani Jajce.

-Jajčani su oduvijek bili dobri domaćini i sportisti te ovim putem želimo to i potvrditi. Ovim putem pozivam sve ljubitelje košarke koji žele da uživaju u dobroj košarci, da dođu na naš turnir te zajedno da pružimo podršku mladim košarkašima - govori nam Zjajo za kraj našeg razgovora.

Izvučene grupe

U grupi A snage će odmjeriti KK Spars, Cedevita, Partizan i Stars BC Vienna. 

Pored domaćina tunira KK Vodopad Jajce, u grupi B igrat će još i Budućnost Voli, FKSE Szekszárd te ŠK Dražen Petrović iz Šibenika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.