KOŠARKA

"Delije" prijete bojkotom: Navijači Crvene zvezde ne žele Bošnjaka u ekipi

Avaz.ba

23.1.2018

Navijači Crvene zvezde ("Delije") prijete da će bojktovati utakmice Košarkaškog kluba Crvena zvezda nakon novog igrača Alena Omića, tvrde srbijanski tabloidi.

Navijači Zvezde nisu zadovoljni time što je novo pojačanje crveno-bijelih Bošnjak, iako je on sam rekao da je "ateista i da ga vjera ne interesuje".

Bivši centar Olimpije, Gran Kanarije, Efesa, Unikahe i Hapoela odrastao je u Sloveniji i nastupa za njihovu reprezentaciju. To, međutim, pristalicama crveno-bijelih ne znači ništa.

Nije religiozan

Prema riječima izvora srbijanskih medija, predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović će pokušati da izgladi situaciju sa vođama navijača u narednim danima.

- Stav "delija" je odavno poznat kada su u pitanju igrači iz Hrvatske i Bosne. Oni već godinama bojkotuju ABA ligu, iako je to takmičenje koje klubu donosi Euroligu, tako da nije nikakvo iznenađenje što se ne slažu sa dolaskom Omića. Navijači razmišljaju da više ne dolaze na utakmice, a u narednim danima vidjećemo šta su odlučili - rekao je neimenovani izvor iz beogradskog kluba.

Upravo zbog takvog rigoroznog stava navijača Zvezde slovenački reprezentativac Alen Omić je na predstavljanju morao da se pravda.

- Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak. Imam jako puno prijatelja i drugara među Srbima koji žive u Sloveniji. Taj mentalitet i narod su mi jako bliski, tu nema nikakve tajne - rekao je Omić i dodao:

- Što se tiče vjere, tu moram da dodam da ljude dijelim samo na dobre i loše, trećeg nema. A ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja vjera i nada, jer je meni košarka na prvom mjestu.

Bez kometara

Ovo nije prvi put da se navijači Zvezde protive dolasku nekog igrača iz BiH. Slična situacija bila je i sa Elmedinom Kikanovićem prije nekoliko godina. Međutim, na Malom Kalemegdanu tvrde da "delije" nemaju nikakav problem sa tim što će Alen Omić nositi crveno-bijeli dres do kraja sezone.

- Nemamo podatak da je bilo ikakvog sastanka navijača sa upravom Zvezde zbog Omića, kao ni da će ga biti. Nije bilo nikakve priče o bojkotu, niti želimo to da komentarišemo - saopćeno je iz Crvene zvezde.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.