KOŠARKA

Odlučuje glas navijača: Panatinaikos pred istupanjem iz Eurolige!

Avaz Sport

8.2.2018

Grčki Panatinaikos zaprijetio je istupanjem iz Eurolige nakon što je rukovodstvo elitnog košarkaškog takmičenja suspendiralo na 12 mjeseci vlasnika velikana iz Atine, Dimitrosa Janakopulosa.

Iz Panatinaikosa su saopćili da će o tome u narednim danima odlučiti navijači na svojevrsnom referendumu koji će klub organizirati.

- Panatinaikos je odmah počeo proces tako da bi navijači, nakon što budu informirani o svim detaljima,odlučili o budućnosti tima u ovom takmičenju putem glasanja koje će se održati u narednim danima. Rezultati glasanja odmah će stupiti na snagu - saopćeno je iz kluba.

Direktor Eurolige, Žordi Bertomeu (Jordi), rekao je da se nikad ranije nije našao u sličnoj situaciji, naglasivši da je "Euroliga potrebna Panatinaikosu, jednako kao što je i Panatinaikos potreban Euroligi". Međutim…

- Euroliga ne može prihvatiti nedostojno ponašanje poput ovog. Ukoliko klub želi biti sa nama mora slijediti pravila sporta. Ukoliko ih ne prihvata, ne može ostati. Panatinaikos je jedan od najuspješnijih klubova u Evropi. Na nesreću, imamo neke probleme sa vlasnikom kluba - rekao je Bertomeu.

Podsjetimo, Janakopulos je javno kritizirao suđenje, kao i Euroligu, optužujući da njegov klub "tretiraju kao neprijatelja", nakon čega mu je zabranjeno prisustvo euroligaškim utakmicama na period od jedne godine. 

Devet kola prije kraja regularne sezone u Euroligi, Panatinaikos je peti na tabeli sa omjerom od 13-8.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.