KOŠARKA

Lojo: Pobijedili smo Island zahvaljujući dobroj odbrani

Avaz Sport

10.2.2018

Najbolje košarkašice Bosne i Hercegovine upisale su drugu pobjedu u okviru grupe A kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. godine.

Izabranice selektora Gorana Loje večeras su u Sarajevu savladale selekciju Islanda s 97:67.

Lojo je zadovoljan pobjedom, a nakon meča je naglasio da je prvo poluvrijeme dokazalo njegove tvrdnje da Island može biti veoma neugodan protivnik.

- Upozoravao sam na košarkašice Islanda koje mogu biti veoma neugodne. Bile su po 30 minuta u egalu sa Slovačkom i Crnom Gorom. Prvo poluvrijeme je pokazalo da sam bio u pravu, ali i mi smo pravili dosta grešaka i promašili nekoliko zicera. Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo bolju našu igru, ispoštovali smo dogovore i pojačali odbranu, što nam je u konačnici donijelo visoku pobjedu – izjavio je Lojo nakon meča.

Selektor dodaje da je svaki poen u kvalifikacijama bitan, te da se nada da će njegove košarkašice naredne sedmice u Slovačkoj ponovo pružiti dobru partiju.

Selekciju BiH u ovom meču predvodila je Marica Gajić s 31 poenom i 16 skokova. Gajić je zadovoljna nastupom svih bh. košarkašica za koje kaže da su uložile mnogo truda.

- Ništa od ovoga ne bi mogle uraditi da nismo dobro radile i naporno trenirale. Mlad smo tim, a pokazale smo energiju, borbenost i želju. Mislile smo da možemo lakše pobijediti Island, ali na kraju je ispalo dobro. Nadam se da dobru igru možemo ponoviti protiv Slovačke – kazala je Gajić.

Nakon tri odigrane utakmice selekcija BiH se nalazi na učinku od dvije pobjede i poraza. Naredne sedmice bh. košarkašice gostuju Slovačkoj i u slučaju pobjede u tom meču došle bi na korak do plasmana na evropsko prvenstvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.