KOŠARKA

Musa otkrio za Avaz.ba: Imam dvije nove ponude, ali o NBA ligi još ne razmišljam

Razgovarao: Almir SOKOLOVIĆ

21.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Džanan Musa oduševljava na svakom koraku. Jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope posljednjih dana u centru je pažnje u regionu, gdje je nominiran za najbolje igrače ABA lige te za najboljeg mladog igrača ovog regionalnog takmičenja. 

Musa je početkom sedmice stigao u Sarajevo, gdje ga u petak (20 sati) u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine očekuje važna utakmica prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije. 

Važna utakmica

Košarkaški "Zmajevi" su već upisali pobjedu (Rusija, op.a.) i u slučaju trijumfa nad Belgijom skoro pa sigurno bi osigurali plasman u drugi krug kvalifikacija. 

Musa je izdvojio vrijeme da o svim dešavanjima govori za Avaz.ba, a osim duela sa Belgijom, nominacije ABA lige, jedna od aktuelnih tema je i NBA liga, koja je vjerovatno budućnost ovog talenta iz Bihaća.  

Džanane, kakva je atmosfera u reprezentaciji uoči mečeva sa Belgijom i Rusijom?

- Atmosfera je odlična. Svi zaista radimo maksimalno. Što je najbitnije odlična je hemija i dodatni je motiv biti tu - kaže Musa, košarkaški reprezentativac BiH i član KK Cedevita iz Zagreba.  

Šta očekujete u naredna dva duela?

- Obje utakmice sigurno da će biti teške. Ali, ja sam osoba koja uvijek želi pobjedu. Siguran sam da tako razmišlja i ovaj tim. Bez razmišljanja "lako ćemo" i s puno respekta prema protivnicima. Uz sve to, s maksimalnom posvećenosti treba da damo svoj maksimum. Siguran sam da rezultat neće izostati, ako nam se poklope stvari. 

Koliko je bitna podrška navijača upravo u meču s Belgijom, koji je, prema mnogima, ključni za plasman u doigravanje?

- Svaka utakmica je ključna za prolaz dalje. Navijači su uvijek naša najvažnija karika. Imamo hemiju i za potpuni učinak sigurno da su nam veoma važni. Nadam se punoj dvorani. Ovaj tim to zaslužuje.

U toku je glasanje za najbolje igrače ABA lige, gdje ste nominirani u dvije kategorije - Top 5 i najbolji mladi igrač lige (možete glasati za Džanana i pomoći u izboru na OVOM linku). Šta očekujete od izbora?

- Veoma teško je sebe komentirati. Ja radim najbolje što mogu i nadam se da ljudi to prepoznaju. Posvećenost mi je uvijek na najvišoj razini.

Ponude iz NBA

U zadnje vrijeme se spominje NBA liga i LA Lejkersi - koliko je to blizu realizacije?

- Ne razmišljam o tome trenutno. Fokusiran sam na utakmice koje dolaze i na kraj sezone. Svaki dan dođe neka nova informacija. Trenutno se spominje i Portland. Nedavno i Njujork. Rano je bilo šta pričati. Drago mi je da sve ide u dobrom smjeru. Nastavljam jako da radim i nadam se da će plod biti najbolji mogući, uz Božiju pomoć - kazao je Musa za Avaz.ba. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.