KOŠARKA

Vujošević nakon poraza: Zbog kratke klupe podbacili smo u trećoj četvrtini

Avaz Sport

25.2.2018

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević nije bio zadovoljan suđenjem u utakmici protiv Rusije.

BiH je u okviru kvalifikacija za odlazak na SP poražena od Rusije rezultatom 70:53, a Vujošević je na konferenciji za medije nakon meča kazao kako su sudije dopustile pregrubu igru.

- Kao prvo, čestitao bih Rusiji na pobjedi. Odigrali su 40 minuta u stavu, veoma agresivno, na granici faula, pa često i preko toga. To je bio timski rad, a mi imamo manji broj igrača u rotaciji, tako da je pogotovo treća četvrtina bila veoma loša. Loše smo se snašli na njihovu agresivnost u toj četvrtini. Ipak, dali smo maksimum, ako uzmemo u obzir ritam takmičenja, putovanje, promjenu vremenske zone, promjenu temperature - rekao je Vujošević.

Džanan Musa ubacio je 26 poena za BiH, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

- Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, samo smo gubili 4 razlike. Sudije nisu svirale mnogo toga što se trebalo svirati, mi smo odigrali slabije drugo poluvrijeme i izgubili smo. Na kraju, ipak, možemo biti zadovoljni našom igrom - rekao je Musa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.