KOŠARKA

Odluka u Podgorici: Cedevita pobijedila Budućnost, Musi uručena prestižna nagrada

Avaz Sport

25.3.2018

U drugoj polufinalnoj utakmici ABA lige za košarkaše, koja je odigrana večeras u Zagrebu, Cedevita je savladala Budućnost iz Podgorice rezultatom 82:75 i tako izborila majstoricu u glavnom gradu Crne Gore (1. april).

Prvak Hrvatske je susret riješio već u prvom poluvremenu kada je napravio nevjerovatnu seriju od 22:0.

Budućnost je tokom cijelog susreta sustizala prednost, ali pobjeda Cedevite nije niti u jednom trenutku dolazila u pitanje.

Domaće je do pobjede vodio Demetris Nikols (Nichols) sa 25 poena. Bosanskohercegovački reprezentativci Džanan Musa (5) i Andrija Stipanović (4) ubacili su kombinirano devet poena.

Kod Budućnosti najefikasniji je bio Kajl Gibson (Kyle) sa 20 koševa, dok je naš reprezentativni plej Nemanja Gordić ubacio 12.

Prije početka utakmice nagradu za najveću nadu ABA lige primio je Musa. Džanan je najboljim proglašen glasovima trenera ekipa ABA lige, glasovima navijača i posebne komisije ABA lige.

I drugog finalistu odredit će majstorica, jer je Mornar u Baru napravio veliko iznenađenje, savladavši aktuelnog prvaka Crvenu zvezdu sa 88:84. Kod Mornara su blistali Nemanja Vranješ sa 29 i Derik Nidam (Derek Needham) sa 28 poena. Zvezdu je predvodio Tejlor Ročesti (Taylor Rochestie) sa 16.

Meč odluke bit će igran u Beogradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.