KOŠARKA

'Ratnici' u bitku za titulu bez najboljeg igrača

Avaz Sport

26.3.2018

Golden stejt voriorsi pokušat će odbraniti titulu prvaka NBA lige mada imaju velikih problema s povredama.

Trener Stiv Ker (Steve Kerr) tokom sezone nije mogao računati na Kevina Duranta, Drejmonda Grina (Draymond Green), Kleja Tompsona (Klay Thompson)… koji su propustili veći broj mečeva.  No, izgleda da najveće glavobolje treneru "Ratnika" zadaje povreda najboljeg igrača Stefena Karija (Stephen Curry), kojeg je Ker već otpisao za prvo kolo plej-ofa. 

- Nema šanse da će igrati u prvoj rundi. Moramo da budemo spremni da igramo bez njega i da vidimo kako će sve izgledati. Dobra stvar je što smo već prolazili kroz ovo - rekao je Ker čiji je tim izgubio primat u regularnoj sezoni.

Hjuston roketsi vode u Zapadnoj konferenciji i kompletnoj NBA ligi sa omjerom od 60-14. Voriorsi su drugi sa 54-19, a čini se da su devet mečeva prije kraj regularnog šampionata digli ruke od prve startne pozicije za plej-of.

U posljednjih osam susreta pretrpjeli su pet poraza, dijelom i zbog toga što Ker pokušava odmoriti neke od bitinjih igrača i sačuvati ih za doigravanje.   Plejmejker Kari bilježi sjajan prosjek u sezoni od 26,4 poena, 6,1 asistenciju i 5,1 skok, ali je propustio 22 od 73 utakmice u dosadašnjem toku šampionata. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.