KOŠARKA

Vlašić: Imamo veoma jaku Ligu za prvaka

Er. B.

28.3.2018

Zrinjski je bio prilično uvjerljiv protiv Širokog (89:73) u hercegovačkom derbiju drugog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Mostarski tim ostao je tokom sezone bez tri veoma važna igrača (Marko Šutalo, Vedran Princ, Ali Demić) pa je trenera Hrvoja Vlašića, pored ostalih, ohrabrila dobra igra prinove iz Sjedinjenih Američkih Država Torea Marija (Toure Murry), koji je postigao 19 koševa.

Bez kapitena 

- Imali smo velikih problema tako da nije bilo vremena da sve legne na svoje u ovom rosteru. Ključ je da idemo utakmicu po utakmicu. Posebno me raduju dobra odbrana, dobar ambijent i puna dvorana, ali i činjenica da je neko od igrača uvijek iskočio u napadu - kaže Vlašić.

Zrinjski je prošle sezone slomila intenzivna završnica sa malim brojem igrača u timu.

- Ove godine imamo širi roster. Situacija je drugačija, ali nije bilo lako ostati bez kapitena Princa, Šutala i Demića, koji je taman uhvatio formu poslije povrede - napominje Vlašić.

Dobre ekipe

S obzirom na to da je Bosna-Royal u drugom kolu deklasirao Igokeu (91:66), postavlja se pitanje koliko je ostatak lige dorastao tome da ugrozi aktuelnog prvaka.

- Bosna je odigrala fantastičnu utakmicu, ali generalno, ne mogu ići toliko daleko da prognoziram ko će gdje biti. Činjenica je da imamo jaku Ligu za prvaka. Ekipe su vrlo dobro posložene i bit će veoma zanimljivo do kraja - izjavio je Vlašić

Gostovanje u Tivtu

Zrinjski će danas odigrati posljednji meč u ovosezonskoj Drugoj ABA ligi, protiv crnogorskog Teoda u Tivtu (18 sati). Potom slijedi priprema za duel sa Sparsom u Sarajevu u okviru Lige za prvaka BiH.

- Nismo imali šansi u utakmici prije mjesec u Sarajevu, ali će ovog puta biti potpuno drugačija priča. Od četvrtka ćemo se intenzivno pripremati za to - najavio je Vlašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.