KOŠARKA

Džordan u Šarlotu "kopira" Lejkerse

Avaz Sport

3.4.2018

Šarlot hornetsi poslali su ponudu bivšem generalnom menadžeru Los Anđeles lejkersa Miču Kapčaku (Mitch Kupchak) da istu poziciju preuzme i u "Stršljenovima", prenose američki mediji.

Vlasnik Hornetsa i po mnogima najbolji košarkaš u historiji, Majkl Džordan (Michael Jordan), nije bio zadovoljan učinkom već bivšeg GM-a Riča Čoa (Rich Cho), koji je otpušten u februaru.

Tokom sedam sezona (uključujući i tekuću) sa Čoom kao glavnim operativcem, Hornetsi su samo dva puta igrali plej-of (2014, 2016) i oba puta ispali u prvoj rundi.

Mjesto Čoa mogao bi preuzeti čovjek koji je "sklopio" tim Lejkersa, koji je između 2000. i 2010. godine osvojio pet NBA titula.

Tada su za "Jezerane", između ostalih, igrali Kobi Brajant (Kobe Bryant), Šakil O'Nil (Shaquille O'Neal), Robert Hori (Horry), Pau Gasol, Lamar Odom, Derek Fišer (Fisher)… Vodio ih je legendarni trener Fil Džekson (Phil Jackson).

Kapčak (63), također bivši košarkaš, u menadžment Lejkersa ušao je još 1986. kao asistent generalnog menadžera da bi 2000. preuzeo glavnu ulogu.  Otpušten je prošle godine, kada je Medžik Džonson (Magic Johnson) postao predsjednik kluba i na njegovo mjesto doveo Roba Pelinku, inače dugogodišnjeg menadžera Kobija Brajanta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.