NOVI TERMINI

Zbog konvencije Mila Đukanovića pomjera se finale ABA lige

Vijesti.me

5.4.2018

Finale ABA lige neće se igrati u terminima koji su prethodno određeni.

Zahtjev za pomjeranje su uputila oba kluba - Budućnost Voli je tražila pomjeranje za dan unaprijed, za 13. i 14. april, dok Crvena zvezda želi da se u Beogradu igra 10. i 11. aprila umjesto 9. i 10.

Podgoričani su uputili zahtjev za pomjeranje 24 sata unaprijed zbog toga što u predviđenom terminu 12. aprila Milo Đukanović u „Morači” ima završnu konvenciju pred predsjedničke izbore u Crnoj Gori.

Kako samo najveća podgorička dvorana ispunjava uvjete za ovakav meč, a zauzeta je, čelnici ABA lige su morali pristati na nove termine.

Iz Zvezde je, međutim, stigao zahtjev da se zbog toga pomjere i prve dvije utakmice, u kojima je ona domaćin.

Trostruki uzastopni šampion je, vjerovatno i zbog podizanja tenzija, što se već radi „ratom” saopćenjima, zahtijevao da se i prva dva duela finala igraju dan kasnije.

Uprava Budućnosti je, međutim, odgovorila da joj to ne odgovara, jer su već kupljene aviokarte i rezerviran smještaj za ekipu, stručni štab, upravu i prijatelje kluba.

- Još nismo dobili zvaničan dopis iz ABA lige, vjerovatno će biti u petak. Nisu problematični termini 13. i 14. april za Podgoricu, nego to što su 9. i 10. bili sigurni za utakmice u Beogradu, a sada Zvezda hoće 10. i 11. Već smo kupili karte i rezervirali smještaj ne samo ekipe već i ljudi koji bi putovali s nama - rekao je direktor Budućnosti Slavko Radulović.

Šta god da se odluči o prve dvije utakmice, termini preostale tri su utvrđeni, jer je, osim duela u Podgorici, promijenjen i dan eventualne majstorice - umjesto u nedjelju, 15. aprila, igrala bi se dan kasnije u dvorani „Aleksandar Nikolić”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.