PODGORICA

Nezapamćeno interesiranje: 10.000 ljudi želi u Moraču, sutra će se znati hoće li karte biti u prodaji

Vijesti sport

11.4.2018

Utakmice Budućnost Voli – Crvena zvezda, koje će se u petak i subotu odigrati u Podgorici, izazvale su "nezapamćeno interesiranje koje prevazilazi sva dosadašnja iskustva", saopćeno je iz podgoričkog kluba.

- Klubu se s upitima za rezervacije karata i uplatama na žiro-račun do sada obratilo više od 8.000 građana, očekivano je da će trebovanje karata dostići cifru višu od 10.000, a sva se odnose na komplet karata za obje utakmice - kaže se u saopćenju.

Iz kluba je navedeno da navijači imaju "300 godišnjih karata, koje su vlasnici kupili na početku sezone, kao i da će 1.200 ulaznica dobiti firme - sponzori kluba".

- Jasno je da je nemoguće izaći ususret svim zainteresiranim koji žele da prisustvuju utakmici. KK Budućnost Voli će pokušati da izađe ususret, u skladu s mogućnostima, i u toku sutrašnjeg dana informirati javnost da li će na dan utakmice i kada biti prodaje karata na šalteru SC Morača, što će biti vrlo teško. Na osnovu trenutne potražnje, izvjesno je da bi publika, koja želi da prisustvuje meču Budućnost Voli – Crvena zvezda, ispunila gradski stadion u Podgorici - navodi se u saopćenju.

Poručuje se  "navijačima Crvene zvezde da zbog lične sigurnosti ne unose na utakmicu navijačke rekvizite i obilježja kluba".

Klub, kako navodi, zahvaljuje svojim vjernim navijačima, sa žaljenjem zbog toga što realne mogućnosti ne dozvoljavaju da svi bodre svoj tim s tribina SC Morača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.