Velićev oproštaj od Mejdana?

J. J.
13.04.2018 14:10

Košarkaši OKK Sloboda sutra će u dvorani Mejdanu igrati posljednji ovosezonski meč pred domaćom publikom. Protivnik u devetom kolu Lige za opstanak prvenstva Bosne i Hercegovine je Bošnjak iz Hadžića (19.30 sati).

Ipak, tuzlansku košarkašku javnost mnogo više od ishoda ove utakmice interesira da li će Ivan Velić i naredne sezone biti na klupi Slobode ili će mu ovo biti oproštaj od Mejdana. Iskusni stručnjak je nakon dva mjeseca provedena u gradu soli uspio ekipu izvesti na put opstanka u društvu najboljih.

- Dijagnozu sam imao prvih pet dana, ali za to treba duže liječenje i više vremena kako bi košarkaši usvojili šta bi trebali raditi da budu bolji igrači i odgovorniji ljudi. Spasili smo stvar u protekla dva mjeseca - poručio je Velić.

Na upit ostaje li u Slobodi odgovorio je riječima:

- Sa Upravom sam imao dogovor do kraja sezone, a nakon toga ćemo vidjeti. Sloboda će imati prednost u pregovorima u odnosu na neke druge. Ostanak ovisi i o pojedinim igračima - objasnio je iskusni stručnjak.

Kako saznajemo, Velić ima jasnu viziju koga bi želio i naredne sezone trenirati u Mejdanu, a koji košarkaši mu ne trebaju. Uprava je pred dvostrukim zadatkom pregovora sa Velićem, ali i zadržavanja kostura ekipe i igrača kojima ističu ugovori, a na listi su želja aktuelnog trenera. 
NA VRH