KOŠARKA

Šećerović umjesto Loje vodi prvaka BiH

Avaz Sport

21.4.2018

Košarkašice sarajevskog Play Offa, aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine, pripremaju se za finalni okršaj protiv ekipe Banovića.

Finalna serija za prvaka BiH (na tri pobjede) počinje u nedjelju (22. april, 19 sati) u Banovićima, koji će, kao prvorangirana ekipa regularne sezone, imati prednost domaćeg terena. 

Ispunile cilj

Sarajke su poražene u finalu Kupa BiH upravo od ekipe Banovića, dok su ispunile su i veoma važan cilj, a to je plasman u regionalnu WABA ligu, u kojoj će BiH naredne sezone imati dva predstavnika.

Dugogodišnji prvi trener Play Offa, sada član stručnog štaba i selektor seniorske ženske reprezentacije BiH Goran Lojo objasnio je Feni da ovu sezonu smatra veoma uspješnom s obzirom na to da je ekipa u temelju izmijenjena i podmlađena.

- Moramo biti zadovoljni s obzirom na to da smo u odnosu na prošlu sezonu drastično podmladili ekipu i promijenili roster, gdje nema niti jedne igračice iz startnih pet iz prošle sezone.

Pokazali smo da smo u proteklih pet sezona zasluženo u vrhu bh. ženske košarke, što je rezultat dugoročnog sistemskog rada - rekao je Lojo.  

Ističe da u ovoj sezoni ekipa Banovića ima iskusniji i kvalitetniji sastav od Play Offa, što ne znači da će se njegov tim unaprijed predati.

- U finalu Kupa smo pokazali da smo konkurenti Banovićima. U tom meču smo vodili do 33. minute i na kraju tijesno izgubili. I u finalnoj seriji ćemo pokušati da ostvarimo povoljan rezultat - naglasio je Lojo.

Uspješan debi

Od polufinalne serije Prvenstva BiH, protiv Mladog Krajišnika, poziciju prvog trenera Play Offa preuzeo je Lojin dugogodišnji pomoćnik Armin Šećerović, koji je također član stručnog štaba u reprezentaciji BiH.

- Armin Šećerović je moj dugogodišnji saradnik u klubu i reprezentaciji BiH i mislim da je došlo vrijeme da kao prvi trener vodi ekipu. Uspješan debi je već imao u polufinalnoj seriji Prvenstva BiH.

Ja i dalje ostajem u ekipi u funkciji šefa stručnog štaba što će mi dati više vremena da se maksimalno posvetim reprezentativnim obavezama koje nas očekuju u nastavku kvalifikacija za Eurobasket 2019. - objašnjava Lojo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.