KOŠARKA

Budućnost bliže Euroligi

Avaz Sport

24.4.2018

Predsjednik podgoričke Budućnosti Dragan Bokan rekao je da su crnogorski klub i Euroliga "približili stavove" i istakao da je od ključne važnosti ispoštovati standarde takmičenja.

Bokan se danas u Barceloni susreo s čelnicima elitnog košarkaškog takmičenja, a kako navodi podgorički klub, direktor Eurolige Đordi Bertomeu (Jordi) pružio je ruku Bokanu s riječima: "Dobrodošli u Euroligu", prenosi B92.

- Izuzetno sam zadovoljan zbog toga što su Euroliga i Budućnost približili stavove. Čelni ljudi Eurolige na čelu sa njihovim prvim čovjekom su našem timu približili dalje korake, kao i postavili rokove realizacije otklanjanja nedostataka SC Morača.

Određen je monitoring tim koji će pratiti realizaciju na mjesečnom nivou. Za 15 dana će biti jasno postavljena dinamika kroz plan i program, s rokom realizacije do kraja avgusta ove godine - rekao je Bokan.

Budućnost je osvajanjem regionalne ABA lige izborila učešće u Euroligi, ali su pojedini mediji pisali da crnogorski klub neće moći da učestvuje u elitnom takmičenju jer dvorana Morača ne ispunjava uvjete.

- Od ovog trenutka sve zavisi od nas. Moramo pokazati visoki stepen ozbiljnosti u organizaciji kluba, postaviti novi menadžment koji će na dnevnom nivou komunicirati s predstavnicima Eurolige.

Od ključne je važnosti ispoštovati standarde Eurolige, koje, kada je u pitanju Morača, ova institucija postavlja. Odlučujuća uloga u tome pripada preduzeću Sportski objekti, gradu Podgorici i Crnoj Gori - dodao je prvi čovjek novog šampiona ABA lige. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.