KOŠARKA

Spars protiv Širokog za mjesto u plej-ofu

Avaz Sport

25.4.2018

Košarkaši Sparsa i Širokog riješit će u direktnom duelu pitanje četvrtog učesnika plej-ofa Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Sarajevski tim je u prvoj međusobnoj utakmici kao gost na Pecari slavio sa 89:76, a danas će mu ponovo biti potrebna pobjeda kako bi osigurao posljednje mjesto, koje vodi u borbu za titulu (dvorana Grbavica, početak u 19 sati).

Duel u Mostaru

Preostala tri putnika u plej-of su poznata i prije današnjih utakmica, ali ne i njihov plasman od prvog do trećeg mjesta. Aktuelni prvak Igokea “jedinicu” će braniti u Mostaru protiv Zrinjskog.

Ekipa iz Aleksandrovca ima bod više, ali će prvu poziciju sačuvati samo u slučaju pobjede, jer je od Zrinjskog već poražena kao domaćin (85:88) pa bi, u slučaju istog broja bodova, bila slabije plasirana u odnosu na Mostarce i pala bi na drugo mjesto.

Poraz bi ostavio još gore posljedice po Mostarce, koji ne samo da ne bi mogli dohvatiti lidersku poziciju nego bi, u slučaju pobjede Bosna-Royala u Kaknju, ostali i bez drugog mjesta (bili bi bodovno poravnati sa sarajevskim “Studentima”, koji imaju bolji međusobni omjer).

Bez šansi 

Jedini tim koji je bez šansi da se u desetom kolu domogne plej-ofa je Kakanj.

Bosnin današnji domaćin ima slabiji omjer i od Sparsa i od Širokog pa ga ni eventualna pobjeda nad “Studentima” ne može dići više od petog mjesta. Sva tri današnja duela počet će u 19 sati.

Propozicijama takmičenja predviđeno je da se polufinale igra na dvije, a finale plej-ofa na tri pobjede. Planirano je i da poraženi polufinalisti igraju za treće mjesto (na dvije pobjede).

5

posljednjih titula prvaka BiH (2013-2017) osvojila  je Igokea

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.