NOGOMET

Bejl: Čast je kada te povezuju s Bajernom

A. M.

25.4.2018

Igrač Real Madrida Garet Bejl (Gareth Bale) govorio je o večerašnjoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Bajerna, spekulacijama da su Bavarci zainteresirani za njega, kao i o svom nekadašnjem treneru Karlu Anćelotiju (Carlo Ancelotti).

Moguće je da će Bejl prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena morati da započne na klupi. 28-godišnjak je 2013. godine uz obeštećenje od 101 milion eura iz Totenhema prešao u "kraljevski klub", a u posljednje vrijeme nije prvi izbor trenera Zinedina Zidana. (ZInedine Zidane).

Bejl je u intervjuu za "Sport Bild" kazao da ima veliko poštovanje prema aktuelnom njemačkom šampionu.

Utakmice protiv Bajerna uvijek su teške za nas. Imaju veoma jaku ekipu i velike igrače, koji su već osvojili mnogo toga. Kada se susretnu dvije ekipe tog kalibra, nikada se ne zna koji će biti krajnji ishod - istakao je Bejl. 

Britanski "Miror" je u januaru pisao o navodom interesu Bajerna za Velšanina, a agencija koja ga zastupa "Stelar" otvorila je kancelariju u Minhenu kako bi intenzivirala svoj utjecaj u Njemačkoj.

- U fudbalu nikada ne možeš da kažeš: "Nikada". Trenutno igram u Madridu i uživam u tome. Bajern ima fanstastičnu ekipu i oduvijek je bio jedan od najuspješnijih evropskih klubova. Biti doveden u vezu sa jednim takvim klubom je čast. Ipak, trenutno sam igrač Reala - dodao je Bejl.

Sa druge strane, jedan Bavarac dovodi se u vezu sa Realom - Robert Levandovski (Lewandowski), a njegova želja da pređe na Pirinejsko poluostrvo već je poznata upravi kluba iz Minhena.

- Levandovski svakako ima kvalitet za Real. Jedan je od najboljih golgetera svijeta, koji je kako u klubu, tako i u reprezentaciji, garant za golove. Znamo koliko je bio opasan po nas u prošlosti. Sjajan je u realizaciji, morat ćemo da ga držimo na oku - smatra momak rođen u Kardifu.

Bejl se na pobjedničko postolje elitnog evropskog takmičenja popeo već nekoliko puta - 2014, 2016. i 2017. godine. Do prve titule Lige prvaka došao je pod patronatom trenera Anćelotija, koji je početkom prošle sezone dobio otkaz u Minhenu. 

- Anćeloti je fanstastičan trener. Naravno da nemam uvid u ono što se dešavalo u Bajernu, ali nekada se dešava da ekipa na početku sezone ne može da nađe pravi ritam. Izgleda da se to desilo Bajernu. Ipak, to ne govori o Anćelotiju kao o treneru. Toliko je trofeja osvojio u toku karijere i siguran sam da će otići u neki drugi klub i tamo napraviti uspjeh iznova. Kao neko ko je sarađivao sa njim, uopšte ne sumnjam u to - zaključio je Bejl.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.