KOŠARKA

Prijem za bh. šampionke

Avaz Sport

9.5.2018

Povodom osvajanja duple krune u ženskoj košarci u Bosni i Hercegovini, premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović upriličili su danas prijem za stručni štab i košarkašice ženskog košarkaškog kluba RMU Banovići.

Bez poraza

Košarkašice Banovića su ove godine osvojile Kup BiH i državno prvenstvo. Posebno impresionira podatak da su u prvenstvu ostvarile omjer pobjeda od 27-0 i time potvrdile dominantan status u ženskoj košarci, saopćeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona. 

Premijer je ovom prilikom čestitao svim članovima kluba na ostvarenim rezultatima, te u ime Vlade Kantona zahvalio svima koji su na bilo koji način bili podrška klubu na putu ostvarivanja ovog rezultata, prenosi Fena.

- Ne doživljava se svaki dan da Tuzlanski kanton ima osvajača duple krune. Koliko se ja sjećam ovo je prvi put u posljednjih tridesetak godina da imamo osvajača duple krune s područja Tuzlanskog kantona u bilo kojem sportu - rekao je premijer Suljkanović ističući značaj ovog sportskog uspjeha.

WABA liga 

Nakon osvajanja duple krune, pred košarkašice i stručni štab se stavljaju novi izazovi. To su odbrana titula, ali i učešće u WABA ligi u narednoj sezoni. Premijer je obećao da će Vlada u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima, nastaviti da pomaže ŽKK RMU Banovići.

Trener Banovića Goran Jurčenko zahvalio je premijeru i članovima Vlade na doprinosu i prisustvu na utakmicama.

- U narednom periodu očekuje nas učešće i u WABA ligi. To će biti veliki zalogaj za nas i za Upravu kluba, jer takva sezona će zahtijevati više vremena, novca, truda i svega ostalog, ali mislim da ćemo sa ovakvim menadžmentom mi to i opravdati - rekao je Jurčenko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.