KOŠARKA

Zrinjski protiv Igokee za titulu

Avaz Sport

10.5.2018

Košarkaši Zrinjskog plasirali su se u finale košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine nakon što su u odlučujućoj, trećoj utakmici polufinalne serije na svom parketu pobijedili sarajevski Spars sa 88:72.

Najzaslužniji za pobjedu Mostaraca bio je američki bek Tori Mari (Toure Murry), koji je odigrao svih 40 minuta, ubacivši 21 poen uz sedam skokova i šest aistencija. Marko Ramljak u pobjedu je ugradio 21 poen i osam skokova. Kod Sparsa su prednjačili Ibrahim Durmo (20 poena, 9 skokova) i Roko Rogić (17 poena, 9 skokova, 7 asistencija). 

Zrinjski u finalu dočekuje branitelja naslova prvaka, ekipu Igokeu iz Aleksandrovca. Prva utakmica na rasporedu je u subotu u Mostaru. Finalna serija igra se na tri pobjede. Prednost domaćeg terena imat će Zrinjski, kao prvoplasirani tim Lige za prvaka BiH.

Igokea je već siguran učesnik regionalne ABA lige, dok će Zrinjski igrati u Drugoj ABA ligi. O drugom našem predstavniku u ABA 2 odlučit će dueli sarajevskih klubova, Bosna-Royala i Sparsa, koji će razigravati za treće mjesto. Prvi meč u seriji na dvije pobjede bit će igran u subotu u dvorani Skenderija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.