KOŠARKA

Mostarci žele još jedan podvig

Avaz Sport

11.5.2018

Košarkaši Zrinjskog u subotu počinju prvo finale prvenstva Bosne i Hercegovine u klupskoj historiji u kojem dočekuju aktuelne prvake, ekipu Igokee.

Sportski direktor Zrinjskog Vedran Filipović zahvalio je publici koja je u srijedu "nosila" svoje ljubimce do pobjede nad sarajevskim Sparsom u majstorici polufinala za 2:1 u seriji.

Podrška navijača 

- Nadam da će publika i sutra napuniti dvoranu i da će nam dati podršku da probamo napraviti još jedan podvig ove sezone. U utakmici s Igokeom nema nekih nepoznanica, sastali smo se već dva puta ove sezone u Ligi 6 za prvaka - kazao je Filipović.

Dodao je ipak kako dvije pobjede Zrinjskog nad Igokeom u Ligi ne znače mnogo uoči finala.

- U finalu kreće sve ispočetka i igrači su spremni, svi su zdravi. Malo smo umorni od posljednje utakmice, iscrpljeni fizički i emotivno, ali igrači i stručni stožer dati će sve od sebe da ovu utakmicu što bolje iznesemo i probamo pobijediti Igokeu - istaknuo je Filipović.

Centar Zrinjskog Marko Ljujić kazao je kako finale protiv Igokee dolazi kao kruna sezone i nagrada "Plemićima".

Ispunili cilj

- Igokea je imala tri dana više od nas da se spremi za finale, ali to i nije neka pretjerana prednost jer smo mi navikli čitavu sezonu igrati u ritmu srijeda - subota. Iako smo ih dobili dva puta u Ligi 6, to ništa ne mora značiti.

U finalu se sve zaboravlja i počinje od nule. Velika stvar je što smo izborili domaći teren u prvoj utakmici. Pozvao bih sve navijače da napune dvoranu i da bude atmosfera ista kao protiv Sparsa - kazao je Ljujić.

Dodao je da je Zrinjski ulaskom u finale ispunio cilj i plasirao se u Drugu regionalnu ABA ligu (Igokea je siguran učesnik Prve ABA lige).

- Cilj je ispunjen, izborena je ABA 2 liga i olakšanje je veliko. Sada u finalu idemo da napravimo što svi želimo i očekujemo. Imamo velike šanse, a to ćemo pokazati na terenu - istaknuo je Ljujić.

Prva utakmica u seriji na tri pobjede između Zrinjskog i Igokee igra se u subotu (12. maj) od 20.15 sati u dvorani Bijeli brijeg. Prednost domaćeg terena imaju Mostarci, kao prvoplasirani tim Lige 6.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.