KOŠARKA

Vlada TK: Podrška "Zmajevima" protiv Francuske

Avaz Sport

11.5.2018

Vlada Tuzlanskog kantona pružit će podršku organizaciji košarkaške utakmice između selekcija Bosne i Hercegovine i Francuske u okviru petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, koja će se održati 29. juna u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

- Ovo je velika prilika za grad Tuzlu, za TK, ali i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Ogroman je značaj posebno s aspekta da Tuzlanski kanton nikada nije bio u prilici da bude domaćin odigravanju utakmice ovog ranga - rekao je premijer TK Jakub Suljkanović.

Član Upravnih odbora Košarkaškog saveza BiH i evropskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) Mirsad Đonlagić naglasio je da BiH prvi put sudjeluje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Novi sistem, u čijoj razradi je sudjelovao i Đonlagić kao predsjednik Takmičarske komisije FIBA svijeta, omogućava da se "Zmajevi" sa velesilama kao što su Rusija i Francuska sastanu još u kvalifikacijama, a ne samo na završnici.

Premijer Tuzlanskog kantona istaknuo je da Vlada u potpunosti razumije značaj odigravanja jedne tako važne utakmice te obećao podršku realizaciji tog značajnog projekta, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.