NBA

Kraj jedne ere: Toni Parker najavio odlazak iz San Antonija

Index.hr

12.5.2018

Četiri puta bio je NBA prvak, a 2007. izabran je za MVP finala. Član je 16 godina jedne od najvećih dinastija u historiji NBA lige - San Antonio Sparsa.

S reprezentacijom Francuske ima dvije bronze, jedno srebro i jedno evropsko zlato. Jasno, njegovo je ime Toni Parker (Tony) i jedan je od najboljih evropskih košarkaša svih vremena.

Francuz je, uz Tima Dankana (Duncan) i Manu Đinobilija (Ginobili), bio ključni igrač legendarne momčadi trenera Grega Popovića. Dancan se penzionisao, sve je izglednije da smo u prvoj rundi plej-ofa protiv Golden Stejta posljednji put gledali i legendarnog Argentinca, no, veliki Francuz nema još namjeru ''objesiti tenisice o klin''.

- Nisam još siguran hoću li ostati u San Antoniju. Otvoren sam za sve opcije, ali ništa strašno ne bi se dogodilo i ako bih otišao iz San Antonija. Za sada sam na 50-50 po pitanju hoću li ostati ili otići. Ono što je jedino sigurno, to je da se još ne vidim izvan košarke - rekao je Parker, koji će za nekoliko dana napuniti 36 godina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.