KOŠARKA

Zadatak za Spars: Kako zaustaviti Šturanovića?

Avaz Sport

15.5.2018

Košarkaši Sparsa danas će u dvorani Grbavica (18 sati) ugostiti ekipu Bosna-Royala u revanšu serije za plasman na treće mjesto Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Borba za treće mjesto od velikog je značaja za oba sarajevska kluba s obzirom na to da će pobjednik izboriti plasman u Drugu regionalnu ABA ligu.

Trener Sparsa Ivan Opačak vjeruje da njegovi igrači imaju dovoljno motiva i snage da izbore majstoricu, ali upozorava da je nedopustivo da trojica igrača Bosne, kao što je bio slučaj u prvom meču u Skenderiji, zajedno postignu 75 poena, od toga centar Maksima Šturanović čak 37.

- Bolje ćemo se pripremiti za drugu utakmicu. Znao sam da Šturanović može odigrati na vrhunskom nivou, ali nisam vjerovao da nam može zabiti skoro 40 poena. Imali smo dogovor kako da ga branimo. Zbog nekog razloga, dogovore nismo ispoštovali - rekao je Opačak.

Trener “Studenata” Denis Bajramović kaže da se rivali predobro poznaju i ne vjeruje da će se mnogo toga promijeniti u igri.

- Ko bude imao više raspoloženih igrača u ovoj seriji, taj će pobijediti i doći do cilja. Šturanović je naš krucijalni igrač, ali imamo i rezervne planove. Vidjet ćemo šta ćemo od toga uspjeti odraditi - izjavio je Bajramović.

75

od 82 poena Bosne u prvom meča postigli su Maksim Šturanović (37), Draško Knežević i Džejk O'Brajen (po 19)


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.