KOŠARKA

Upitan odlazak Dončića u NBA

Avaz Sport

17.5.2018

Luka Dončić bit će jedna od zvijezda predstojećeg NBA drafta u Njujorku (21. juni). Mnogi čak prognoziraju da bi talentiranog slovenskog košarkaša mogli izabrati Feniks sansi kao prvi "pik", pogotovo nakon što je ekipa iz Arizone za novog trenera imenovala bivšeg Dončićevog selektora u reprezentaciji Slovenije Igora Kokoškova.

No, mladi as madridskog Reala, koji je bio jedan od ključnih igrača slovenske selekcije na putu do prošlogodišnjeg senzacionalnog osvajanja titule prvaka Evrope, nije siguran da li će se naredne sezone uopće otisnuti u Sjedinjenje Američke Države i početi NBA karijeru.

- Nisam siguran da li su ovo moje posljednje utakmice u Evropi. Još nisam donio odluku, vjerovatno ću sačekati završetak sezone - rekao je 19-godišnji krilni košarkaš uoči nastupa na finalnom turniru Eurolige u Beogradu, prenosi ESPN.

Dončić je posljednje dvije sezone izabran za najboljeg mladog igrača Eurolige. Njegov ovosezonski prosjek u elitnom kontinentalnom takmičenju u dresu španskog velikana iznosi 16,1 poen, 4,8 skokova i 4,4 asistencije.

Real će sutra u polufinalu završnog turnira Eurolige u beogradskoj Areni igrati protiv ruskog CSKA (21 sati). U prvom meču od 18 sati sastaju se aktuelni evropski prvak, turski Fenerbahče, i litvanski Žalgiris.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.