KOŠARKA

Klub ispao iz lige, igračima ukinute karte za povratak kući

Avaz Sport

18.5.2018

Košarkaški klub Koroivos ispao je iz šampionata Grčke, a nezadovoljni generalni menadžer ekipe je američkim igračima onemogućio povratak kući.

Džahi Karson (Jahii Carson) i Markus Posli (Marcus Posley) su se zaputili u Sjedinjene Američke Države poslije ispadanja iz lige, ali ih je na aerodromu sačekala neprijatna situacija, prenosi B92.

Igrači su dobili poruku u kojoj im generalni menadžer kluba poručuje da im je otkazao avionske karte i da im u životu želi da im se vrati sve što su uradili Koroivosu.

- GM mi je dao striktno uputstvo da vam ovo prenesem... Otkazao vam je karte i kaže vam zbogom sa željom da vam se obojici vrati u životu sve što se uradili Koroivosu - glasila je poruka koju su primila oba igrača.  

Koroivos je prvenstvo završio sa 33 boda, isto koliko i Panionios, ali je ispao zbog slabije koš-razlike. Na svom Twitter profilu oglasio se i jedan od navedenih igrača.

- Nijednom nisam isplaćen na vrijeme! Sve sam dao ovom klubu, a oni su me tako odbacili i okrivili za utakmicu koju smo izgubili na kraju sezone.

Mi ne gubimo namjerno utakmice. Košarka je način života kojim radimo na sebi, kako bismo našim porodicama osigurali bolji život. Suludo je ovo što pokušavaju da nam "isprljaju" imena, a ovo mi je tek prva godina u Evropi - rekao je Posli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.