KOŠARKA

Zrinjski zbog navijača povećava kapacitet dvorane

Avaz Sport

19.5.2018

Košarkaši Zrinjskog danas dočekuju Igokeu u trećoj utakmici finala plej-ofa za prvaka Bosne i Hercegovine.

Nakon dva uvodna duela rezultat u seriji na tri pobjede je 1:1. Zrinjski je slavio na otvaranju pred svojim navijačima u Mostaru, a Igokea uzvratila u Laktašima. 

Ukoliko danas pobijedi u dvorani Bijeli brijeg (20.15 sati), Zrinjski bi priliku za prvu titulu imao u srijedu na gostovanju u Laktašima ili u mogućem petom meču iduće subote (26. maj) u Mostaru.

- U gostujućem porazu nismo imali sreće, ozlijedio nam se Tori Mari (Toure Murry) i imali smo skraćenu rotaciju i nismo, osim na otvaranju utakmice, našli pravi ritam. Posebno nam je bila loša realizacija za dva poena.

Napravili smo analizu i ukoliko želimo pobjedu moramo u prvom planu popraviti realizaciju za dva i tri poena te odigrati kvalitetnu odbranu, u prvom redu na Vuku Radivojeviću, Marku Ljubičiću i Robertu Rikiću. Igokea je dobra momčad koja ima dobru energiju i kvalitetu i morat ćemo uložit maksimalni napor da dođemo do cilja - rekao je Hrvoje Vlašić, trener Zrinjskog.

Zbog velikog zanimanja navijača kapacitet dvorane Bijeli grijeg sa sadašnjih 1.200 bit će proširen za dodatnih 1.000 mjesta. Sve navijače danas od 18 sati ispred dvorane očekuje zabavni program.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.