KOŠARKA

Bajramović: Žao mi je što nemamo jaku domaću bazu

Avaz Sport

22.5.2018

Završena je bitka za Drugu ABA ligu. U punoj Maloj dvorani Skenderija duel sarajevskih klubova pripao je Bosna-Royalu, koji je pobjedom u majstorici nad Sparsom (71:67) izborio plasman u drugo po snazi regionalno takmičenje.

Trener “Studenata” Denis Bajramović kaže da je time ispunjen cilj te su postavljeni temelji za uspon kluba, koji je do prije dvije godine igrao u nižem rangu bosanskohercegovačke košarke.

Dobra atmosfera 

- U regularnom dijelu sezone bili smo treći, iza Sparsa i Zrinjskog. Nakon što se uključila Igokea kao top-tim, opet smo treći i jasno je da smo napredovali za to jedno mjesto. Osigurali smo ABA 2 ligu, što je veoma bitno - kaže Bajramović za naš list.

Hrvatski stručnjak zadovoljan je odnosom igrača prema obavezama, kao i podrškom koju je ekipa imala u proteklom periodu.

- Ovo je produkt aktivnosti svih struktura, od uprave do igračkog i trenerskog kadra i naše ljekarske službe. Napravili smo dobru obiteljsku atmosferu - ističe Bajramović.

Smatra da je ekipa prošla kroz turbulentan period i da je, praktično, tri puta mijenjala fizionomiju (Bajramović je treći trener u sezoni tokom koje je zabilježen i štrajk igrača), a da je njegov koncept najviše trpio nakon neočekivanog “bijega” američkog pleja Erika Vašingtona (Erick Washington).

Dovodi se svašta 

- Morali smo posezati za zamjenama, ali je najveći problem bilo vrijeme, koje nismo imali. Podigli smo nivo rada i za to čestitam igračima, ostvarili su rezultat koji smo željeli - kaže Bajramović.

On za sada ne želi govoriti o planovima za budućnost, kaže da je rano da se razgovara o tome.

- Imam neka svoja razmišljanja, kao i uprava svoja. Vidjet ćemo šta će se desiti. U cijeloj priči najviše mi je žao što Bosna nema bazu, što u ranijem periodu, kad klub nije igrao Ligu za prvaka, nije formirano pet-šest mladih igrača u rasponu od 18 do 22 godine, koji bi bili okosnica tima.

Domaći kadar, čak i s ugovornim obavezama, uvijek je jeftiniji nego kad dovodite igrače iz inozemstva. A dovodi se svašta i tu ne mislim samo na Bosnu nego i na region - rekao je Bajramović.

Ništa nije slučajno 

Majstoricu protiv Sparsa prelomio je Džejk O'Brajen (Jake O'Brien), koji je postigao posljednjih 11 poena Bosne. Američki krilni centar ubacio je i odlučujuću “trojku” 17 sekundi prije kraja za vodstvo od 69:67.

- Ništa nije slučajno pa ni ta akcija koju smo izveli nekoliko puta u sezoni u sličnim situacijama. Na toj poziciji O'Brajen se najbolje osjeća. Sve je to rezultat treniga i velikog broja ponavljanja - kaže Bajramović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.