KOŠARKA

Majstorica odlučuje putnika u elitu

Avaz Sport

25.5.2018

U Srebreniku sutra pada odluka o prvaku A-1 lige za košarkaše koji će izboriti plasman u najviši rang Prvenstvo Bosne i Hercegovine.  Gradina dočekuje zenički Čelik i, nakon 1:1 u finalnoj seriji plej-ofa, ima priliku ući u elitu bh. košarke i ostvariti najveći uspjeh u historiji kluba.

Najbolji igrač Gradine Mirza Hrnčić, bivši član Slobode i Čelika, kaže da u Srebreniku ne razmišljaju ni o čemu drugom osim o pobjedi.

- U majstoricu ulazimo bez pritiska, jer smo kvalitetnija ekipa, ali to moramo potvrditi na terenu. Pobijedit će ekipa koja bude imala više želje i koncentracije. Nadam se ćemo to biti mi - izjavio je Hrnčić za Fenu.  

Gradina je u sezoni tri puta slavila protiv Čelika, a imala je priliku „dvokorakom“ u finalnoj seriji doći do trofeja u A-1 ligi. Na početku posljednje četvrtine revanša u zeničkoj Areni imali su gosti pobjedu u rukama, ali su poraženi s "pola koša" (79:80).

- Ne bih htio komentirati utjecaj "treće sile" na ishod susreta. Nismo se uspjeli nositi s tim stvarima, poslije nas je spopala nervoza i doživjeli smo poraz. Sutra će sve biti drukčije. Ekipa Čelika ima nekoliko vrlo dobrih košarkaša, zaslužuju respekt, ali trofej dolazi u naše ruke – zaključio je Hrnčić. 

Majstorica između Gradine i Čelika igrat će se sutra u Sportskoj dvorani u Srebreniku od 18.30 sati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.