AJZEJA TOMAS

NBA legenda tvrdi: LeBron je bolji od Džordana

Avaz Sport

29.5.2018

Ukusi su različiti, ali poređenja se nameću, iako će Lebron teško dostići Majkla Džordana (Michael Jordan) koji je sa Bulsima u dva navrata osvojio šest titula.

Ipak, ono što je u ovom vijeku uradio "Kralj" sa Kavsima i Majamijem i činjenica da je u ovoj deceniji svake godine igrao za prsten, stavlja ga u red najvećih igrača u historiji. Neku presudu možda će dati kraj njegove karijere, koji nije blizu, ima 33 godine, a igra sjajno.

Ajzeja Tomas (Isiah Thomas), velikan Detroita, čovjek koji je vodio "Loše momke" do dvije titule na kraju osamdesetih nema dilemu.

"Lebron je neuporedivo bolji igrač od Majkla Džordana. Prije svega jer je mnogo kompletniji. Ovim ne želim da uvrijedim Majkla, ali rekao sam već u martu, ako moram da odaberem onda je to Džejms, ima mnogo veći uticaj na igru nego Džordan. U stvari, jedini ljudi koji su tako dominirali osim Lebrona su bili Džabar i Bil Rasel, kada govorimo o dužini vremena u kojima neko ima odlučujući uticaj na igru, odnosno ligu", obrazložio je svoj stav Ajseja Tomas, čovjek koji je 12 puta igrao na Ol Staru, dva puta bio MVP utakmice, bio i MVP finala, a ima i univerzitetsku titulu sa Indijanom.

No, recimo i to da postoji priča da je upravo zbog Majkla Džordana i loših odnosa sa njim i Medžikom Džonsonom (Magic Johnson), Ajseja Tomas ostao izvan originalnog Drim Tima na igrama u Barceloni 1992.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.