Cedevita dovodi bivšeg trenera Barcelone!

Autor: Avaz Sport
07.06.2018 17:23
A
A
A

 Slovenski košarkaški stručnjak Jure Zdovc više nije trener prvaka Hrvatske Cedevite, objavio je na svojoj internetskoj stranici zagrebački klub.

Jure Zdovc je sjajan čovjek i trener koji će u KK Cedevita ostati upamćen kao osvajač prvenstva Hrvatske, Kupa Krešimira Ćosića i ABA Superkupa na čemu mu čestitamo i zahvaljujemo. No, ambicije kluba su jasne, ponovno ostvarivanje prava igranja u Euroligi što se ove sezone nije uspjelo.

Bili smo blizu, odlučivala je jedna lopta, slobodno bacanje, no nismo uspjeli niti kroz ABA ligu niti kroz Eurokup ostvariti plasman u Euroligu, pa ćemo u novoj sezoni to pokušati s novim trenerom - izjavio je direktor kluba Davor Užbinec. 

Iz Cedevite su najavili da će odluku o novom treneru objaviti vrlo brzu. Nasljednik Jure Zdovca vodit će momčad u Eurokupu i ABA ligi, dok će u hrvatskom prvenstvu, do doigravanja, igrati druga momčad Cedevite, s mladim talentiranim igračima, pod vodstvom Slavena Rimca.

Hrvatski i španski mediji nagađaju da bi novi trener mogao biti 42-godišnji Španac Sito Alonso, koji je prošlu sezonu započeo kao trener Barcelone, ali je u veljači dobio otkaz. 

Prije toga jednu je sezonu trenera Baskoniju (2016/17.), a dvije sezone prije Bilbao Basket (2014-16.).