KOŠARKA

Cedevita dovodi bivšeg trenera Barcelone!

Avaz Sport

7.6.2018

 Slovenski košarkaški stručnjak Jure Zdovc više nije trener prvaka Hrvatske Cedevite, objavio je na svojoj internetskoj stranici zagrebački klub.

Jure Zdovc je sjajan čovjek i trener koji će u KK Cedevita ostati upamćen kao osvajač prvenstva Hrvatske, Kupa Krešimira Ćosića i ABA Superkupa na čemu mu čestitamo i zahvaljujemo. No, ambicije kluba su jasne, ponovno ostvarivanje prava igranja u Euroligi što se ove sezone nije uspjelo.

Bili smo blizu, odlučivala je jedna lopta, slobodno bacanje, no nismo uspjeli niti kroz ABA ligu niti kroz Eurokup ostvariti plasman u Euroligu, pa ćemo u novoj sezoni to pokušati s novim trenerom - izjavio je direktor kluba Davor Užbinec. 

Iz Cedevite su najavili da će odluku o novom treneru objaviti vrlo brzu. Nasljednik Jure Zdovca vodit će momčad u Eurokupu i ABA ligi, dok će u hrvatskom prvenstvu, do doigravanja, igrati druga momčad Cedevite, s mladim talentiranim igračima, pod vodstvom Slavena Rimca.

Hrvatski i španski mediji nagađaju da bi novi trener mogao biti 42-godišnji Španac Sito Alonso, koji je prošlu sezonu započeo kao trener Barcelone, ali je u veljači dobio otkaz. 

Prije toga jednu je sezonu trenera Baskoniju (2016/17.), a dvije sezone prije Bilbao Basket (2014-16.).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.