KOŠARKA

Džejms nije mogao sam

Avaz Sport

10.6.2018

Lebron Džejms (LeBron James) ipak nije mogao sam.

Iako je finalnu seriju zaključio sa zastrašujućim prosjekom od 34 poena, deset asistencija i 8,5 skokova (i to sve sa slomljenom rukom, kao posljedicom povrede u prvom meču finala), ponajbolji košarkaš današnjice nije mogao odvesti Klivlend kavalirse do titule NBA prvaka.

Golden stejt voriorsi bili su prevelik zalogaj za Džejmsa i sa 4:0 u finalnoj seriji pomeli su “Konjanike” na putu do treće titule u posljednje četiri sezone, odnosno šeste u klupskoj historiji.

U zvijezdama krcatoj ekipi “Ratnika” iz Oklenda prednjačio je Kevin Durant, koji je u četvrtom meču (108:85) ostvario svoj prvi tripl-dabl u plej-ofu (20 poena, 12 skokova, 10 asistencija) za odbranu titule.

S prosjekom od 28,7 poena, 10,7 skokova i 7,5 asistencija, 29-godišnje krilo je 11. košarkaš u NBA historiji s dvije nagrade za najboljeg igrača finala (MVP).

Durant je već najavio da će produžiti ugovor s Voriorsima, ali je upitno hoće li njegov rival Džejms ostati u redovima Kavalirsa, koji su po treći put u četiri sezone izgubili veliko finale od “Ratnika”.

- Nemam odgovor na to pitanje niti ideju šta ću uraditi - rekao je 33-godišnji Džejms, koji ima opciju da raskine ugovor i 1. jula postane slobodan igrač.

17

 NBA titula imaju Boston seltiksi ispred Los Anđeles lejkersa (16) te Čikago bulsa i Golden stejta sa po šest

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.