KOŠARKA

Za Penavu se interesira i najbolji tim regularne NBA sezone

Penava: Blistava sezona u NCAA ligi

Avaz Sport

21.6.2018

Za NBA draft, odnosno izborih talentiranih košarkaša koji žele preći među američke profesionalce, pored Džanana Muse, prijavio se još jedan bosanskohercegovački igrač.

Riječ je o Ajdinu Penavi (21). Sarajevski krilni centar, nekadašnji član Sparsa i juniorski reprezentativac BiH, blistao je prošle sezone kao prvi bloker američke univerzitetske NCCA lige u dresu ekipe Maršala (prosjek 15,6 poena, 8,5 skokova i 4 blokade). 

Ajdin je uoči drafta također trenirao s više NBA ekipa, a sa Musom je bio zajedno u kampu Denver nagetsa.

Denver je među ekipama koje su zainteresirane za Ajdina, baš kao i Juta džez, Feniks sansi, Bruklin netsi te Hjuston roketsi čiji je slavni trener Majk D'Antoni brat Penavinog trenera na Maršalu Dena D'Antonija (Dan).

Majk D'Antoni, koji je s "Raketama" postigao najbolji rezultat regularnog toka prošle NBA sezone (65-17, ispali u finalu plej-ofa Zapadne konferencije), već duže prati našeg košarkaša. Predviđa se da bi Penava mogao biti izabran barem u drugoj rundi.

NBA draft počinje u petak u jedan sat iza ponoći po našem vremenu. Inače, Penava se trenutno nalazi na svom univerzitetu u Americi, gdje privodi kraju školovanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.